Yay, Meghan heeft haar eigen wapen!

Je bent van adel of niet: de hertogin van Sussex heeft nu haar eigen blazoen.

Lees ook

Het was een kwestie van wachten voor de hertogin van Sussex haar eigen wapenschild (blazoen) zou krijgen en er is duidelijk even over nagedacht.

De afbeelding op het schild is ontworpen door het College of Arms en zit vol verwijzingen naar Meghans geboortestaat Californië. Zo is de blauwe achtergrond een knipoog naar de Stille Oceaan langs de westkust van de staat en symboliseren de twee diagonale gouden stralen de Californische zon.

De drie veren staan voor communicatie en de kracht van woorden, een verwijzing naar Markles vroegere lifestyleblog ‘The Tig’, haar uitgesproken meningen en haar tijd als kalligraaf. In het gras onder het wapenschild groeien goudkleurige klaprozen, de staatsbloem van Californië, en het meloenboompje, een bloem die op het domein van Kensington Palace groeit.

Het zangvogel met gespreide vleugels aan de rechterzijde stelt Meghan voor. De open snavel symboliseert samen met de veren de kracht van communicatie. De leeuw links is de koninklijke schildhouder van haar man Harry. De hertogin was nauw betrokken bij het ontwerp en zal het gebruiken voor briefhoofden en dergelijke.

Traditioneel krijgt de vader van de bruid het wapen in de aanloop naar het huwelijk, maar omdat er bij de Markles zoveel gedoe was, is het rechtstreeks naar Meghan gegaan: de rest van de familie mag het niet gebruiken. Wat nog volgt, is het schild van de Sussex'jes samen, dat laat nog wel even op zich wachten.

 

Foto's © Kensington Palace, BSR Agency, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook