Máxima: van chartreuse naar goud

Koningin Máxima verrast met een tiara al heel lang niet meer gespot is.

Voor het staatsiediner in het paleis van Luxemburg bleef koningin Máxima in de frisse-lentekleuren-waaier waar ze de dag mee begonnen was.

De chartreuse Natan waarin ze buitengewoon good looking over de pittoreske kasseitjes zwikte, werd voor het avondprogramma ingeruild voor een al even fraaie goudkleurige Taminiau die al even in haar kast hangt. Erbij een uitgeklede versie van de  Stuart Tiara.

De Stuart was een favoriet stuk van Juliana en is al jaren niet meer in het openbaar gespot…

…dat dit de uitgeklede versie is, zegt wel iets: Máxima heeft de joekel van een opperdiamant in de kluis gelaten, wat getuigt van een feilloos gevoel voor 'net genoeg'.  

Ook groothertogin Maria Teresa (in het roze) ging op herhaling in een reeds bekende Elie Saab. Royaltywatchers die hadden gehoopt dat ze de Empire Tiara (een soort koksmuts, maar dan met diamanten) zou hebben afgestoft om qua lengte een beetje in de buurt van Máxima te komen kwamen bedrogen uit: het werd de Belgian Scroll Tiara, met diamanten krullen.

Ook Stéphanie droeg Elie Saab en wel een afdankertje van haar schoonmoeder, wat ze tegenwoordig wel vaker doet (en waar ze echt eens mee op moet houden). Zij draagt de Chaumet Tiara met parels en diamanten.

En zo te zien had iedereen het best naar zijn zin, speechend en proostend. Is dit de chicste soepterrine ooit of niet?!  

 

Foto's © ANP, Cour Grand-Ducale  

Laatste nieuws