Dochter Matthijs van Nieuwkerk openhartig over eetstoornis

"Tien jaar geleden sloeg ik door met gezond eten en sporten. Het werd een obsessie."

Lees ook

De dochter van presentator Matthijs van Nieuwkerk is dé expert wat betreft voeding, koken en sporten, en heeft zelfs al enkele boeken op haar naam staan. De 29-jarige houdt het daarmee echter niet voor gezien. De bezige bij is ook nog eens druk met een persoonlijke driedelige documentaireserie 'Niet Gezond Meer', waarin zij vertelt over een periode waar eten en sporten een wel heel ongezonde rol in haar leven speelden.

"Vier of vijf keer sporten per week hoeft niet per se heel veel te zijn, maar ik mocht van mezelf absoluut niet afzeggen. Ik zou in paniek raken als ik niet zou gaan, dat is het heftige eraan", vertelt ze aan vriendinnen met wie ze terugblikt op de tijd dat ze een eetstoornis had, wat destijds een 'geheim' voor haar directe omgeving was. "Naast mijn leven met school en vriendinnen, bestond er ook een geheime wereld van eetschema’s, sportschema’s en totale controle", vertelt ze in de eerste aflevering. 

Een obsessie

Gezond eten en sport werd een obsessie, ze at op haar dieptepunt alleen nog maar groente en fruit, "Tien jaar geleden sloeg ik door met gezond eten en sporten. Het werd een obsessie. Ik durfde niet meer spontaan uit eten, ik fietste naar de sportschool in tussenuren en ik schreef precies op wanneer en wat ik precies at. Met andere woorden: ik was zo bezig met ‘ik wil graag slank en gezond zijn’ dat het mijn leven overnam", schrijft ze op haar persoonlijke website

Met haar driedelige documentaire 'Niet Gezond Meer' wil ze mensen bewust laten worden van de gevaren van een ongezond eetpatroon. 

LEES OOK: Ophef over zomerse coupe Matthijs van Nieuwkerk

BRON: WEEKEND-ONLINE, BEELD: ANP, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook