Look Of The Weekend: de prachtige trouwjurken van Meghan Markle

De hertogin van Sussex zag er adembenemend mooi uit!

Lees ook

Dit weekend was het dan eindelijk zover: prins Harry en Meghan Markle gaven elkaar het jawoord. Naast de opkomst van de vele gasten, en de prachtige versierde kerk, was er eigenlijk maar één ding waar iedereen op zat te wachten: de jurk. Meghan verraste iedereen met haar beeldschone japon en koos ook in de avond weer voor een prachtig exemplaar. 

Givenchy

Er werd de afgelopen weken, of beter gezegd maanden, druk gespeculeerd over de jurk die de hertogin van Sussex zou dragen op de grote dag. Namen als Erdem, Ralph & Russo, Alexander McQueen en Burberry kwamen meermaals voorbij, maar het is toch echt de Britse Clare Waight Keller van Givenchy die de eer mag opstrijken.

De ontwerpster en Meghan spraken begin dit jaar voor het eerst af om alle wensen door te nemen. De jurk werd vervolgens meerdere malen in het geheim op Kensington Palace gepast, waarbij prins Harry uiteraard elke keer werd weggestuurd. De jurk zou naar verluidt maar liefst 115.000 euro gekost hebben. 

Stella McCartney

Net als schoonzus Kate Middleton, droeg ook Meghan twee jurken. Na de trouwceremonie en de receptie verruilde de pasgetrouwde Meghan haar jurk van Givenchy voor een mouwloze jurk van de Britse ontwerpster Stella McCartney. Met deze jurk maakte ze, net als haar gehele bruiloft, een statement. Stella McCartney gebruikt namelijk alleen maar diervriendelijke materialen voor haar collecties, en is een echte tegenstander van bont, veren en leder.

BRON: HLN.BE BEELD: GETTY, GIVENCHY, STELLA MCCARTNEY

Laatste nieuws

Zie ook