Prins Ernst-August drinkt zich wéér het ziekenhuis in

Nog geen twee maanden nadat hij lallend de bruiloft van zijn zoon verpestte, is het alweer mis met de prins van Hannover.

Lees ook

Het is zowel triest als gênant: prins Ernst-August van Hannover (64) heeft zich weer het ziekenhuis ingedronken en prinses Caroline is degene die nu beslissingen voor hem moet nemen.

De prins heeft een lange geschiedenis van fysieke aandoeningen, die zijn lust voor roken en drinken echter nog niet hebben kunnen blussen. Twee maanden geleden moest het Duitse Drankorgel worden opgenomen in Lima, na zich klem te hebben gedronken op de bruiloft van zijn zoon prins Christian.

Nu ligt de prins volgens Bunte weer in het ziekenhuis, ditmaal in Oostenrijk, met inwendige bloedingen en een ontstoken alvleesklier. Dat laatste bracht hem in 2005 ook al eens in een levensbedreigend coma. De familie was nog maar net hersteld van zijn vertoning op de bruiloft toen ze gebeld werden dat hij 'teveel feest had gevierd' op zijn landgoed in Grünau en kampte met delirium tremens.

Zolang de prins ontoerekeningsvatbaar is, is volgens de Oostenrijkse wet zijn vrouw prinses Caroline de aangewezen persoon om beslissingen over zijn behandeling te nemen. Wat best ingewikkeld is, gezien het feit dat Ernst-August en Caroline weliswaar nog altijd getrouwd zijn, maar al sinds 2009 gescheiden van tafel en bed leven en elkaar nooit meer zien.

Het helpt niet dat Senior gebrouilleerd is met Ernst August Junior, die al sinds 2004 alle zaken van het Huis van Hannover regelt. Nu kunnen Junior, Christian en Caroline het onderling wel uitstekend vinden, dus daar zouden ze moeten uitkomen. En verplichte opname om af te kicken lijkt hier de enige optie om de getroebleerde prins te redden.

 

Lees ook: prins Ernst-August stomdronken op bruiloft van zijn zoon 

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images, bron: Bunte

Laatste nieuws

Zie ook