Prinses Laurentien: Nagasaki, groen en gássen

Op de verjaardag van Hare Koninklijke Hoogheid kijken we terug op haar leuke, verrassende jaar!

Lees ook

Prinses Laurentien is vandaag 52 jaar geworden, alle reden voor een terugblik op haar jaar dat één ding duidelijk maakt: vijftiger zijn staat haar zeer goed.

En ze houdt nog altijd ontzettend van groen, al probeert ze wel bewust ook eens een andere kleur te dragen. Maar dan wel op zijn Laurentiens, dus meteen wilde grafische motieven of opvallende statement-sieraden erbij.

Verder was het royal core business in de taalhoek én een verrassend succesvol officieel bezoek aan Japan, dat naar meer smaakte. We nemen de afgelopen twaalf maanden van de prinses even door.  

Mei 2017

© PPE Agency

De ECF Princess Margriet Award for Culture 2017, met tante Margriet.

Over een kick-ass momentje gesproken – hoe leuk zijn deze schoenen bij dit pak?  Prinses Laurentien tijdens het evenement de Young Impact Celebration in de Ziggo Dome. De aanwezige jongeren zijn onderdeel van Young Impact, een beweging van jongeren die hun talent inzetten voor een betere wereld. #HeelVerantwoord

September 2017

Daarna was het drie maanden stil, wat betreft openbare momentjes. Prinses Laurentien (seint ze hier nu het Moederschip?) kwam pas weer in beeld tijdens de start van de Week van de Alfabetisering in de Dutch Innovation Factory met de lancering van de allereerste Goede Daden Winkel van Nederland, met een leuke groene zwerfkei om..

… en een heel verrassende kleur broek.

Zelden stemden de schoonzussen van Oranje ons zo droef als op Prinsjesdag. Máxima's grijs was al goed voor een milde depressie, Laurentien droeg een Hardies Couture met vissenschubben – groen uiteraard, what else? –  en had een restje om haar hoofd gewikkeld. Memo aan beide dames: must do better, voor Volk & Vaderland. Slow clap voor de oorbellen. Maar niet bij deze jurk.

Oktober 2017

Awards, Laurentien Style! De prinses ontving in Societeit De Witte de prijs voor meest invloedrijke filantroop van Nederland in het bijzijn van haar man prins Constantijn en haar ouders Laurens Jan en Jantien Brinkhorst.

November 2017

De grootste verrassing van het afgelopen jaar was toch wel Laurentiens soloreis naar Japan. Die ze zo geweldig afhamerde dat we ons verwilderd afvroegen waarom deze vrouw niet wat vaker als roving ambassador op pad wordt gestuurd. Echt een gemiste kans.

Hier bezoekt ze de Hollandsche Begraafplaats in Nagasaki.

Prinses Kiko en prinses Laurentien wonen hier een concert bij van het Koninklijk Concertgebouw Orkest in Brick Hall, Nagasaki. Uiteraard maakte ze er een groen momentje van.  

Met prinses Kiko naar het Kyushu Ceramics Museum.

Prins Fumihito Akishino, prinses Kiko en prinses Laurentien waren aanwezig bij de ceremonie ter ere van de voltooiing van de hernieuwde historische Omotemonbashi brug van het eiland Dejima in Nagasaki, waar een Nederlandse handelspost was gevestigd.

Prinses Laurentien houdt de bal hoog tijdens de 4e Nationale WaterSpaarders Dag op trainingscomplex De Toekomst. De landelijke beweging wil het verbruik van water terugdringen door onder meer niet langer dan 5 minuten te douchen. Geheel op thema had ze zich met blauw als steunkleur gestyled, we schrokken ons wezenloos.

En ze schreef ook nog eens aardige dingen in boeken.

December 2017

Uitreiking van de Prins Claus Prijs 2017. Weliswaar in het groen, maar zó leuk en zó Laurentien dat ze de bestgeklede Oranje van de avond was.

En voor het geval we twijfelden aan de kleur had ze voor alle zekerheid ook een groen vest bij zich.

Januari 2018

Van deze outfit worden we nog wel eens bedwaterend wakker: Laurentien is echt veel te leuk voor deze look. Naast haar prins Constantijn en prinses Annemarie, de gelegenheid was een dansvoorstelling van Introdans in Theater Orpheus in Apeldoorn.

Prinses Laurentien leest voor aan kinderen uit het kinderboek 'Ssst! De tijger slaapt', tijdens het Nationale Voorleesontbijt…

…en promootte intussen ook nog andere boeken. Je bent de taalprinses of niet, tenslotte.

Spannende laarzen, maar daarboven wel weer veilig groen. Prinses Laurentien ontmoette de TaalHelden benoemd door de Stichting Lezen & Schrijven tijdens het International Film Festival Rotterdam.

Iedereen verbleekt naast Koreaanse choreografe Eun-Me Ahn, Laurentien verdient bonuspunten omdat ze uit haar groene comfortzone was gekomen voor het Holland Dance Festival.

Februari 2018

Privéfeest voor de 80ste verjaardag van haar schoonmoeder, prinses Beatrix, met Constantijn en hun al heel grote kinderen Eloise, Claus Casimir en Leonore.

Maart 2018

Bij dit soort foto's fantaseren we dat Máxima en Laurentien met elkaar appen over de geheime adresjes waar ze hun krankzinnige oorbellen scoren. Minister Ingrid van Engelshoven van Emancipatie praat hier met prinses Laurentien tijdens een ontbijt met topmanagers op Internationale Vrouwendag. Of beter gezegd: luistert naar een pratende Tien die duidelijk een punt wil maken.  

April 2018

Weer geen all-over groen! Prins Constantijn en prinses Laurentien bij de uitreiking van de World Press Photo Award 2018 in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Als taalprinses komt Laurentien niet makkelijk onder een boekpresentatie uit. Hier staat ze naast Lotte Stegeman bij die van Groene voeten in Huize Frankendael in Amsterdam. Ze had er – sterk staaltje themadressing – een groene blouse voor aangetrokken en een enorme hoeveelheid plexiglas voor gerecycled.  

Koningsdag in Groningen, kijk haar eens lekker multitasken.

Hilarisch: terwijl de Oranjekaravaan verder trekt, hield de prinses nog even een goed gesprek.

Mei 2018

Ook dit jaar konden we weer genieten van haar zeer persoonlijke smaak. Niet bekend is of deze jas uit de plaatselijke wereldwinkel komt, maar a) het was een keer geen groen en b) iedereen wordt vrolijk van franjes, dus hoera. De gelegenheid was de uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture 2018.

Dat de Van Vollenhoven-boys racefanaten zijn is algemeen bekend. Maar dat prinses Laurentien – met eigen helm! –  tijdens de Ladies GT race bij de Jumbo Racedagen plankgas ging op het circuit van Zandvoort was best een verrassing. En is véélbelovend voor de komende twaalf maanden. Van harte prinses! 

 

Foto's © ANP, tenzij anders aangegeven.

Laatste nieuws

Zie ook