Kelly Weekers openhartig over heftige periode als model

"Ik had het allemaal nét niet.."

Je ziet er prachtig uit en bent succesvol als model, maar toch ben je alles behalve gelukkig. Het gebeurde Kelly Weekers, de vriendin van John Ewbank, die in 2011 Miss Nederland werd en in de top 15 eindigde tijdens de 'Miss Universe'-contest. Over deze heftige periode doet ze nu op Instagram een boekje open over haar onzekerheid tijdens haar modellentijd.

"Ik kwam deze foto tegen in de 'oude doos' en dat deed me terugdenken aan mijn modellenjaren. Ik zat toen helemaal niet lekker in mijn vel. Ik dacht dat dat kwam door de harde wereld waarin ik continu (negatief) werd beoordeeld op mijn uiterlijk, maar eigenlijk zat dat toch iets anders…"

'Alles niet, niet, niet'

Het piepjonge model van toen zag vooral wat ze niet had, namelijk de juiste maten, de juiste look, het juiste loopje, die ene boeking. "Alles niet, niet, niet." Haar zelfvertrouwen – die ze naar eigen zeggen toch echt wel had – vervaagde. En dat is niet zo heel gek, zo laat Kelly weten. Ze vertelde zichzelf namelijk minstens een keer per dag wat ze allemaal niet goed deed.

Zelfbewustzijn

"Dan kan die wereld inderdaad hard zijn, en de mensen erin soms ronduit bot, maar is dat überhaupt het leven? Inmiddels ben ik veel zelfbewuster en weet ik waar ik goed in ben en waar ik niks van bak. En dat er altijd mensen zullen zijn die mij niet leuk vinden. En het fijne is, ik vind dat helemaal oké", aldus Kelly. 

Het hele bericht lees je hieronder.

LEES OOK: Wow: dit is Kelly Weekers' nieuwe look

 

Ik kwam deze foto tegen in de 'oude doos' en dat deed me terugdenken aan mijn modellenjaren. En hoe ik toen helemaal niet zo lekker in mijn vel zat. Ik dacht dat dat kwam door de harde wereld waarin ik continu (negatief) werd beoordeeld op mijn uiterlijk, maar eigenlijk zat dat toch iets anders. Toen ik nog modellenwerk deed zag ik vooral wat ik niet had. Niet de juiste maten, niet die juiste look, niet het juiste loopje, niet die boeking, alles niet, niet, niet. Ik ben van nature vrij zelfverzekerd, maar merkte op dat je zelfvertrouwen al snel vervaagd wanneer je elke dag tegen jezelf vertelt wat je allemaal niet goed doet, niet goed kan, en wat anderen om je heen wél allemaal kunnen. Dan kan die wereld inderdaad hard zijn, en de mensen erin soms ronduit bot, maar is dat niet überhaupt het leven? Uiteindelijk bepaal ik nog altijd zelf hoe ik daarmee om ga. En dat was als volgt: Ik had me bedacht dat iedereen me leuk en goed moest vinden. Ik zocht de oplossing voor mijn onzekerheid buiten mezelf, niet in mezelf. En laat dat nu precies het beste recept zijn om keihard te falen. Inmiddels ben ik veel zelfbewuster en weet ik waar ik goed in ben en waar ik niks van bak. En dat er altijd mensen zullen zijn die mij niet leuk vinden. En het fijne is, ik vind dat helemaal oké! Omdat ik weet dat het het belangrijkste is wat IK van mezelf vind, niet een ander. Dat het het belangrijkste is te focussen op wat IK mezelf elke dag vertel, niet een ander. En ik mijn eigenwaarde nooit meer op zal hangen aan flutwaarden als 'ik wil door iedereen leuk gevonden worden'. Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die die struggle nog nooit heeft gehad, dus: of je nu gelukkiger of succesvoller wilt zijn, stop met denken dat iedereen in je zou moeten geloven. Dat hoeven ze helemaal niet. Het is jouw taak om in jezelf te geloven! ? #mindset #zelfvertrouwen #zelfbewustzijn

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op

BRON: INSTAGRAM, BEELD: ANP, INSTAGRAM

Laatste nieuws