Noorse royals vieren Nationale Dag met krultang

Als 14-jarige prinses in klederdracht moeten wuiven zonder met je ogen te rollen, ga er maar aanstaan.

Lees ook

Soms fantaseren we over een appgroepje onder kroonprinsessen. En dat Amalia der Nederlanden en Elisabeth van België dan Ingrid Alexandra van Noorwegen heel veel sterkte wensen met haar bunad.

Want een nationaal kostuum, dat blijft Amalia en Elisabeth bespaard. En op je 14de kan het best een beetje awkward zijn om folkloristisch te wuiven op het bordes, in kleding uit 1872. Maar het moet gezegd worden, de Noorse kroonprinses sloeg zich er monter doorheen.

Voor de verandering was ze druk in de weer geweest met de krultang en beachy waves-styling, wat het allemaal wat vlotter maakte.

Verder is een dag niet naar school hoeven natuurlijk altijd winst voor een puber. Zelfs haar broer, prins Sverre, gedroeg zich voorbeeldig: hij gaapte niet demonstratief, maakte geen danspasjes en schikte zich manmoedig in zijn kniekousen en knickerbocker.  

Kortom, a good time was had by all, zelfs door de Royal labradoodles Muffin Krakebolle en Milly Kakao. Die al krullen van zichzelf hebben. En dat overduidelijk ook zelf weten, hoe smug kijkt Muffin hier?

Laatste nieuws

Zie ook