Monaco: Alexandra en Charlotte’s bijzondere band

Hoe verschillend ze ook zijn, de halfzusjes wordt steeds meer BFF's.

Zelfde moeder, allebei een andere vader en totaal verschillend, maar toch totaal aan elkaar verknocht: prinses Alexandra van Hannover en Charlotte Casiraghi.

Het zijn wonderlijke halfzussen, Charlotte en Alexandra. Charlotte was dertien toen Alexandra erbij kwam. En had turbulente jaren achter de rug: haar vader Stefano Casiraghi verongelukte, haar moeder prinses Caroline van Monaco verhuisde naar het platteland.

Caroline werd kaal door de stress, ruilde acteur Vincent Lindon in voor prins Ernst-August van Hannover en werd met hem opnieuw gelukkig. Alexandra is het 'cadeautjeskind' dat in 1999 de Casiraghi's en Hannovers verbond, ze kwam terecht in een samengesteld gezin met twee halfbroers van vaders kant en twee halfbroers en een zus aan moeders kant. Charlotte is vanaf het begin dol geweest op Alexandra en stond er trots mee op het balkon van het paleis van Monaco, tijdens Alexandra's eerste Nationale Dag.

Er is zelfs nooit een spat jaloezie geweest dat Alexandra via haar vader een Koninklijke Hoogheid is terwijl Charlotte zelf geen titel heeft. Niets dan liefde, spelletjes en rondsjouwen met haar zusje.

Die op haar beurt huizenhoog opkijkt naar glamoureuze Charlotte die duidelijk de Grimaldi-Kelly genen heeft geërfd, waar Alexandra vooral een Hannover is.

Charlotte was er altijd voor Alexandra, ook bij best een beetje spannende momenten, zoals de Nationale Dag van Monaco…

…en om Alexandra moed in te praten als het hun moeder een goed idee leek haar jongste in een rode maillot te hijsen.

De zussen (de familie 'doet niet aan halfjes') trotseerden samen de groeiende belangstelling…

…kunnen met zijn tweetjes erg lachen… 

…en hebben regelmatig een goed gesprek. 

Er is geen springwedstrijd van Charlotte waar Alexandra niet haar grootste cheerleader was…

…en Charlotte is op het gebied van fashion een bron van inspiratie voor haar zusje. 

Goede tijden en verdrietige momenten delen ze samen, zoals de begrafenis van hun tante, prinses Antoinette.

En op het huwelijk van oom Albert met Charlene Wittstock waren ze ook onafscheidelijk. 

In Alexandra's vroege tienerjaren, toen ze dodelijk verlegen was, was het een zegen om haar grote zus in de buurt te hebben…

…en steunde Alexandra Charlotte als vanouds op al haar paardenmomentjes. 

Charlotte sleepte Alexandra door haar eerste echte bal…

…en het stel is steeds meer vriendinnen aan het worden. Gek genoeg lijkt Alexandra (rechts) hier opeens sprekend op hun moeder. 

Ook dit jaar gingen ze samen naar het Rozenbal, Charlotte's vriend Dimitri is er al helemaal aan gewend dat Alexandra regelmatig hun +1 is, al dan niet in gezelschap van haar vriend Ben. 

Hun relatie begint nu te veranderen. Charlotte is moeder en zwanger van haar tweede, Alexandra moedert nu over haar neefje Raphaël zoals Charlotte dat vroeger over haar deed. Alexandra heeft al een hele tijd een leuke verkering en heeft daarin de kunst een beetje kunnen afkijken bij Charlotte en haar relaties. Ze zijn meer gelijken aan het worden: samen naar diners, samen naar modeshows, samen met hun ogen rollen om de broers. We hebben wel zo'n donkerbruin vermoeden wie straks de peettante zal worden van Charlotte's tweede kind.   

 

Foto's © PPE Agency, BSR Agency, Getty Images, ANP

 

Laatste nieuws