Oranjes bij Red Ribbon Concert, Máxima in het… rood!

En - verrassing! - prinses Mabel was er ook bij!

Lees ook

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima én prinses Mabel hebben het Red Ribbon Concert in Afas Live in Amsterdam bijgewoond.

Het concert vraagt aandacht voor de internationale aidsbestrijding. Het optreden wordt georganiseerd door samenwerkende organisaties voor AIDS2018 en vindt plaats in de week van Aids Memorial Day. Mabel is nogal actief op dit front, wat haar aanwezigheid verklaard. En Máxima knipoogde na al het beige-roze-nude van de afgelopen week goddank in een vlammend rode Valentino

Het Koninklijk Paar bezocht voorafgaand aan het concert een pop-up expo over mensen van over de hele wereld die leven met hiv. Deze mobiele tentoonstelling reist de komende maanden door het land.

Het concert en de expositie zijn de opmaat naar de internationale aidsconferentie AIDS2018, die deze zomer in Amsterdam plaatsvindt. Bij de conferentie komen 20.000 mensen samen, waaronder mensen die leven met hiv, aidsactivisten, internationale topwetenschappers en artsen. Rechts staat Bertus Tempert, de voorzitter van de hiv-vereniging.

Aidsfonds laat weten dat aids niet voorbij is. Wereldwijd maakt het nog miljoenen slachtoffers. Bijna de helft van de mensen die leven met hiv, krijgt geen levensreddende medicijnen terwijl dat wel zou kunnen. De Red Ribbon, het rode lintje, staat symbool voor de solidariteit met mensen die leven met hiv en aids.

Tijdens het concert traden onder meer Ellen ten Damme, Jim van der Zee en het Ricciotti ensemble op. En qua aaaah-moment won dit. 

 

Foto's © Patrick van Katwijk / ANP

Laatste nieuws

Zie ook