Oranjes: veel kussen, rode lintjes en Ghostface Killah

Van crypto-currency tot sociaal design, het was een afwisselende week voor de Oranjes!

Lees ook

Het vaandel werd weer eens gelucht, men keek verantwoord bewogen te Middelburg en er werden veel prijzen uitgedeeld. We nemen de royal core business van deze week even door.

MAANDAG

Mannen in pakken, verhoginkje voor de klassenfoto, Noordeinde, what else is new? Koning Willem-Alexander ontving de Europese Raden van State onder leiding van vice-voorzitter Piet-Hein Donner op Paleis Noordeinde. Twee vragen: is er in heel Europa werkelijk geen enkele deskundige vrouw te vinden en heeft de heer achter, tweede van rechts, wel eens van het fenomeen kleermaker gehoord #veeltelangebroek.

DINSDAG

Kussen…

…heel veel kussen…

…en nog meer kussen voor koningin Máxima bij de opening van het Social Label Lab in Den Bosch…

…een designlab voor sociale vernieuwing (wat dat dan ook mag zijn). Hoe dan ook: adorable theemuts. 

Prins Constantijn was intussen op de Cube Technology Fair in Berlijn waar hij deelnam aan een paneldiscussie…

…met rapper Ghostface Killah van de Wu-Tang Clan. We hadden het niet achter hem gezocht. De prins was ontspannen, geestig en het was best een beetje een bromance, maar dan met crypto-currency en een geheime handdruk.  

Koning Willem-Alexander had het druk met de core business van zijn functie: diplomatiek bezig zijn. Hij ontving de bondspresident van Duitsland, Frank-Walter Steinmeier, en zijn echtgenote Elke Büdenbender op Paleis Noordeinde, gevolgd door een audiëntie.

En wat de koning dan heel goed doet, is zo'n ontvangst een beetje leuk optuigen met muziek, een wacht en het vaandel. Je bent een monarchie of niet, tenslotte. De bondspresident was twee dagen in Nederland voor een officieel bezoek.

WOENSDAG

Prinses Margriet en prinses Laurentien – ervaren reservekoninginnen – waren bij de tiende uitreiking van de ECF Princess Margriet Award for Culture in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Thema dit jaar was 'moedige burgers'.

Prinses Laurentien, president van de European Cultural Foundation (ECF), hield de openingstoespraak…

..en prinses Margriet reikte de prijzen uit. Een royal duo-baan noem je zoiets.

Willem-Alexander, Máxima én prinses Beatrix waren aanwezig bij de Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Awards in de Nieuwe Kerk in Middelburg.

Máxima koos voor een look waarin ze is uit te tekenen: één en al poederig nude van Natan. Het is fraai, maar ook wel een tikje saai aan het worden. 

We zullen maar zeggen dat de winnaars extra konden shinen naast alle ingetogenheid. En even terzijde: we hebben echt twee reuzen als koningspaar, toch? 

Daarna gingen de Oranjes – prinses Mabel was er ook bij! – door naar het Red Ribbon Concert in Afas Live in Amsterdam. Het concert vroeg aandacht voor de internationale aidsbestrijding.

Tijdens het concert traden onder meer Ellen ten Damme, Jim van der Zee en het Ricciotti ensemble op.

DONDERDAG

Voor de Oranjes zat de (zichtbare) werkweek er al weer op (Nice work if you can get it!), prins Pieter Christiaan was intussen druk met auto's en tourritten.  

ZONDAG 

En ook prinses Laurentien zat achter het stuur. En meteen ook plankgas geven, hè? Ze deed Ladies GT race bij de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort.

 

Foto's © ANP

Laatste nieuws

Zie ook