In deze restaurants eet je net zo chic als koningin Elizabeth

Het is een zeldzaam gebeuren: koningin Elizabeth die in een restaurant haar diner oppeuzelt.

Lees ook

Je ziet het niet vaak: koningin Elizabeth die in een restaurant haar diner oppeuzelt. Toch komt het zo af en toe voor. Een koningin wil immers ook gewoon eens buiten de deur eten. Maar waar reserveert ze dan een tafeltje om lekker eens te gaan smullen?

The Queen staat erom bekend een simpel eetpatroon te hebben. Haar voormalige chef zei ooit: "Helaas is de koningin geen fijnproever, ze eet om te leven." Wel zorgt ze dat ze gezond en zetmeelvrij eet. Aan de andere kant smult ze op zijn tijd ook regelmatig van een krokant chocoladekoekje. Het gaat immers allemaal om balans. Verder drinkt de koningin veel thee en ontbijt ze met cornflakes en toast. Prins Philip daarentegen is juist het tegenovergestelde. Hij eet eigenlijk alles wel en kan daarnaast de hele dag wel over eten praten.

Lekker makkelijk

Omdat haar eetpatroon vrij simpel is, kiest de koningin vaak een gemakkelijke plek om te dineren. Toch mogen net iets meer dan een handjevol restaurants zich 'de gelukkige' noemen, want zij hebben de koningin in het verleden weleens een culinair hoogstandje mogen voorschotelen. Welke dit zijn? We hebben de zes favorieten van The Queen voor je op een rijtje gezet, zodat ook jij daar eens een vorkje kunt meeprikken. 

1. BELLAMY’S

In 2004 werd deze Franse brasserie opgericht en twee jaar later werd de horeca-gelegenheid ontdekt door de koningin. Wat ze bestelde? Kaviaar en de mousse met gerookte paling. 

2. CLARIDGE’S

De Art Deco balzaal, een historische bestemming, waar de koningin geniet van moderne en seizoensgebonden menu's.

3. THE DORCHESTER

The Dorchester en Elizabeth zijn al jarenlang met elkaar verbonden, want toen de koningin nog prinses was, kwam ze er ook al graag. Zo woonde ze een evenement bij in 1947, wat later de vooravond van de aankondiging van de verloving met prins Philip werd. The Dorchester mag zich overigens de trotse eigenaar noemen van maar liefst drie Michelinsterren, waardoor het verstandig is om in ieder geval een dikke portemonnee óf creditcard mee te nemen. 

4. THE GORING

Zoals we eerder al hebben gezegd, dineert de koningin het liefste gewoon thuis. Maar wanneer ze last-minute besluit om toch even de deur uit te gaan voor een hapje, kan ze altijd aanschuiven bij een restaurant om de hoek van Buckingham Palace. De koningin is vooral fan van de 'Eggs Drumkilbo', een gerecht van hard-gekookte eieren met kreeft en garnalen. 

5. THE IVY

In 2017 bracht de koningin een bezoek aan de modieuze The Ivy in de buurt van Cambridge Circus. Het restaurant is overigens niet alleen favoriet bij The Queen, ook celebrity's reserveren hier regelmatig een tafeltje. 

6. THE RITZ LONDON

Dit is dé plek waar de koningin haar feest heeft georganiseerd. Er werd onder andere getoast met champagne cocktails op de verjaardagen die zij er vierde. En zeg nou zelf: als de koningin er steevast haar verjaardag viert, is het sowieso al de moeite waard om er eens een bezoekje te brengen. 

LEES OOK: Snackende royals: 'Echt, één hapje maar'

BRON: ARCHITECTURALDIGEST, BEELD: GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook