Klaar met ‘The Crown’ en op zoek naar iets nieuws? Deze royalty toppers zijn zeer de moeite waard!

Hierna mag jij jezelf officieel een royalty-expert noemen!

Lees ook

Aan alles komt helaas een eind, zo ook aan de afleveringen van The Crown. Hoewel er een vervolg komt van alweer het derde seizoen, moeten we er nog wel even op wachten. Maar wat valt er in hemelsnaam te kijken in de tussentijd? Nou, deze heerlijke royalty toppers dus!

1/ Elizabeth at 90: A Family Tribute

Koningin Elizabeth haar negentigste verjaardag vierde BBC in samenwerking met prins Charles, die persoonlijk beeldmateriaal van de koninklijke familie heeft zitten doorspitten. Prins William, prins Harry en prinses Anne leveren op hun eigen manier extra commentaar op het geheel.

2/ The Royal House of Windsor

Een mini-serie over de familie die de Britse troon bezit. De serie vertelt over de dynasty, het 100-jarig bestaan van het House of Windsor, en is gevuld met interviews met historici en insiders van het paleis. 

3/ The Queen

Oud maar goud! The Crown is niet de eerste poging van Peter Morgan om de Britse koninklijke familie aan de wereld voor te stellen. De film laat het leven van koningin Elizabeth zien na de dood van prinses Diana. Helen Mirren, die de rol van de koningin vertolkt, won in 2006 de Academy Award voor 'Beste Actrice'. 

4/ The King’s Speech

Dit keer even geen film of serie over de koningin zelf, maar over haar vader koning George VI. De film volgt de koning terwijl hij probeert zijn stammen voor zich te winnen. Ook zie je hoe de klim naar de troon verloopt wanneer de plotselinge troonafstand van zijn broer ervoor zorgt dat hij de troon moet gaan overnemen. Volgens BBC heeft koningin Elizabeth de film bekeken en gaf ze haar zegen. 

5/ The Royals

Deze zesdelige docuserie volgt de koninklijke familie door de jaren heen. Elke aflevering heeft zo zijn eigen thema: koninklijke tienerjaren, huisdieren, huwelijken en schandalen. De serie is vooral gericht op de jongere generaties van het gezin. 

6/ Diana: 7 Days That Shook the World

Wat gebeurde er achter de gesloten deuren in Buckingham Palace na de dood van The People's Princess? Deze film geeft je alle antwoorden. Het bevat interviews met verschillende leden van Diana's team en verslaggevers die het dodelijke ongeval van de prinses hebben behandeld. 

7/ Victoria

Zoals de naam al verklapt gaat de serie over koningin Victoria in de vroege jaren van 1800. Het neemt je mee terug in de tijd, waarin ze begon te regeren na de dood van haar oom, koning Willem IV

8/ Wolf Hall

Een historisch verhaal over koning Henry VIII, die maar liefst 38 jaar op de troon zat. Het verhaal gaat vooral over de belangrijkste minister van de koning, Thomas Cromwell, en vertelt over zijn machtsuitbreiding in de rechtbank in de tijd van Henry VIII. Actrice Claire Foy, die we natuurlijk kennen van The Crown, speelt de rol van Anne Boleyn

9/ Versailles

Het paleis wel of niet verplaatsen naar Versailles? Een belangrijke beslissing voor de Franse koning Lodewijk XIV, want het scheelde niet veel of zijn land zou geruïneerd zijn. De koning had geen vrienden gemaakt met zijn aandrang om het hof naar de buitenwijken te laten verhuizen. Oei, als dat maar goed afloopt. 

10/ Reign

Wanneer je pas zes dagen oud bent koningin worden; het overkwam Mary, queen of Scotts (1542-1587). De serie beschrijft de vroege bloei van haar leven: haar verloving met prins Francis en haar regeerperiode als koningin van Frankrijk en Schotland. 

11/ The Tudors

De serie met maar liefst vier seizoenen speelt zich af in Engeland tijdens de regeerperiode van koning Hendrik VIII in de 16e eeuw, en volgt de jonge koning wanneer hij met verschillende internationale en nationale conflicten te maken krijgt. 

LEES OOK: Déze actrice speelt prinses Margaret in The Crown 3

BRON: ELLE, BEELD: ISTOCK, GETTY IMAGES

Laatste nieuws

Zie ook