Brekend: vader Meghan Markle toch niet bij huwelijk

Arme Meghan, het drama rond haar vader lijkt nu compleet.

Lees ook

'Keeping Up With The Markles' wordt steeds ingewikkelder. Door de mediastorm rond zijn in scène gezette foto's heeft Meghans vader Thomas Markle laten weten alsnog niet naar de bruiloft te komen. Hot mess, anyone? 

Markle zegt dat hij zelf werd benaderd door de fotografen, die hem de fotoreeks aanboden, plus een som geld. Eerder liet Samantha Grant, Markle's dochter en de halfzus van Meghan, weten dat zij haar vader aanspoorde tot de samenwerking en dat hij er geen geld aan zou hebben verdiend. Alsof er al geen verwarring genoeg is! 

Meghans vader wordt, net als andere familieleden en naasten van de Amerikaanse actrice, al maanden lastiggevallen door de sensatiepers. Thomas wordt afgeschilderd als een slons en baalde volgens showbizz-site TMZ dusdanig van dat imago dat hij een paparazzifotograaf aan foto's van hem in een internetcafé hielp.

Thomas Markle laat weten spijt te hebben van de gemaakte fotoreeks. Volgens hem was het niet zijn bedoeling om schade toe te brengen aan de koninklijke familie of zijn dochter. Om de Britse koninklijke familie en zijn dochter niet verder in verlegenheid te brengen, heeft hij daarom besloten niet naar het Verenigd Koninkrijk te komen om het huwelijk bij te wonen.

Kensington Palace heeft in een verklaring laten weten dat Meghan Markle en prins Harry "begrip en respect vragen voor meneer Markle in deze moeilijke situatie. Het is een intens persoonlijk moment voor Ms. Markle in de dagen voor haar huwelijk."

Duidelijk is dat Meghans vader, die een teruggetrokken leven leidt in Mexico, het erg vervelend vond door de relatie van zijn dochter opeens zo in de belangstelling te staan. Het gedoe met de fake foto's was niet handig van hem. Het feit dat Harry en Meghan hem nooit hebben opgezocht (Thomas heeft zijn aanstaande schoonzoon nog nooit ontmoet) zal ook niet hebben geholpen in de onderlinge communicatie.

Kensington Palace is in dit geval ook tekort geschoten. Het zou handiger zijn geweest om een aide-de-camp als aanspreekpunt voor Thomas aan te wijzen, vooral voor adviezen hoe om te gaan met de pers. Niet duidelijk is of dat wellicht wel is gebeurd en hij ervan af heeft gezien. 

Voor de ceremonie van zaterdag is het erg sneu voor Meghan persoonlijk om haar vader er niet bij te hebben, maar voor het draaiboek maakt het niet veel uit. Ze kan als gescheiden, zelfverklaarde feminist lekker onafhankelijk alleen naar het altaar lopen. Een vriend kan bijspringen, zelfs prins Charles zou haar kunnen vergezellen – opties te over. Maar eerst zal ze het wegblijven van haar vader toch even moeten verwerken. Dit is niet wat je een bruid gunt, zo vlak voor het huwelijk van het jaar…  

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook