Oeps: de lichtgevende jurk van Estland op het Eurovisie Songfestival kostte veel meer dan gepland

Dit ging absoluut niet zoals gepland!

Lees ook

Paniek! De jurk die Elina Nechayeva – de inzending van Estland – tijdens het Eurovisie Songfestival droeg, is iets duurder uitgevallen dan gepland. 

De zangeres eindigde ondanks de schitterende jurk dan wel op de achtste plaats, maar qua 'meest indrukwekkende outfit' verdiende ze zonder twijfel een welverdiende eerste plek. De gigantische jurk werd gemaakt met de technologie van nu: op het prachtexemplaar werden namelijk allerlei projecties uitvergroot. En dat zag er bijzonder chic en extravagant uit. 

Prijskaartje

Je wil wat spannends aan het grote publiek laten zien, dus dan kies je een jurk die een slordige 65.000 kost. Maar wat blijkt nu: De omroep ETV heeft het budget voor zo'n jurk helemaal niet. "De duurste projector om te huren op de Estse markt is 1100 euro per dag. Het Songfestival heeft een veel krachtigere projector nodig, die niet beschikbaar is in Estland. Maar zelfs als de prijs 1100 euro per dag is, hebben we drie projectoren nodig, waardoor het 3300 euro per dag wordt."

En met wekenlang vooraf geoefend hebben, stapelde het bedrag zich alleen maar op. Het grote probleem is dat de omroep geen extra geld opzij heeft gezet om de extravagante jurk te kunnen financieren. Dus wat doe je als Estland zijnde? Je schakelt de hulp van sponsoren in. Want, volgens het Estse delegatiehoofd Mart Normet scoorde het land hoog in alle peilingen en werd het zelfs gezien als één van de topfavorieten van dit jaar. En dan moet je natuurlijk hoog inzetten…

Grote namen

De 65.000 euro kon gelukkig met de hulp aan donaties van verschillende bedrijven zoals: Estravel, River Island, Saku Suurhall en Carglass toch worden neergelegd, en Elina kon met haar jurk op het Songfestival schitteren. Toch leverde de peperdure jurk haar helaas niet de winst op. Dit jaar ging namelijk Netta uit Israël er met de winst vandoor, en belandde Elina met haar jurk op de achtste plek. 

LEES OOK: Dít is de jurk waar Meghan Markle in zal stralen op de bruiloft

BRON: SONGFESTIVAL.BE, BEELD: ANP 

Laatste nieuws

Zie ook