Koningin Mathilde is dol op leermomentjes

Het is de droom van elk kind, een avondvullend programma met klassieke muziek.

Lees ook

Dat de Belgische royals geen lichtzinnig vermaak propageren, werd de afgelopen jaren al wel duidelijk aan hun gezinsuitjes.

Voor de fun werd religieuze kunst bezocht en rondgescharreld in respectievelijk een treinmuseum en een museumboot. Om een van haar favoriete leermomentjes te combineren met een stukje training in stilzitten en niet in slaap vallen, trakteerde koning Mathilde de afgelopen weken ál haar kinderen op een avondje van de muzikale Koningin Elisabeth-wedstrijd, een concours voor talent in de klassieke muziek.  

Haar eerste slachtoffer gezelschapsheer was prins Emmanuel, haar jongste zoon.

En grappig is dat die niet alleen heel erg op zijn vader lijkt, maar ook net zo'n gele broek heeft als koning Filip. Maar dit terzijde. 

Daarna moest mocht jongste dochter prinses Eléonore mee. Die pakte het buiten al helemaal als een professionele prinses aan…

…en bleek ook binnen tegen alles bestand. 

En tenslotte vergezelden de oudste twee hun moeder, ditmaal in de loge. Links kroonprinses Elisabeth, rechts prins Gabriel. Die twee hebben al wat meer ervaring met 'dingen bijwonen', de prinses verdient bonuspunten met haar vrolijke gepatroneerde broek. 

 

Foto's © Belgische Monarchie

Laatste nieuws

Zie ook