‘Dé koning van de wijnen’ wordt geveild voor 20.000 euro

Trek je portemonnee alvast!

Lees ook

Wijnliefhebbers opgelet: kwamen we eerder met het nieuws over een heus wijnpretpark, is het nu bekend dat een paar van de alleroudste wijnen geveild gaan worden. Trek die portemonnee maar vast! 

Over twee weken worden in Frankrijk drie van de oudste flessen wijn ter wereld geveild. Ze – drie flessen 'vin jaune' uit de Jura in het oosten van Frankrijk – staan bekend als 'de koning van de wijnen' en kregen van wijnkenners, vinologen en wetenschappers maar liefst een score van een 9,4. Dan weet je dat-ie goed smaakt. Al betaal je daar natuurlijk ook voor. De flessen zijn namelijk maar liefst 20.000 euro waard, en kunnen volgens experts zelfs het dubbele opleveren. Zo werden in 2011 en 2012 twee flessen van dezelfde collectie verkocht voor 57.000 en 38.000 euro. 

Uit de 17de eeuw 

De flessen, gevuld met 87 centiliter heerlijke wijn, zijn generatie op generatie bewaard gebleven door de afstammelingen van Pierre Vercel, een bekende wijnmaker uit de 17de eeuw. Dat hij zijn wijnkelder goed bij liet vullen is wel duidelijk, aangezien nog 99 andere flessen uit zijn wijnkelder diezelfde dag zullen worden geveild.

Deze veiling zal op zaterdag 26 mei plaatsvinden in Lons-le-Saunier. 

LEES OOKWaarom een wijntje juist goed kan zijn voor je gezondheid

 

La vente aux enchères se met en place ? #perceeduvinjaune #jura #wine #jurawine #encheres

Een bericht gedeeld door La Percée Du Vin Jaune (@perceeduvinjaune) op

BRON: HLN, BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook