Georgina Chapman spreekt voor het eerst over de escapades van ex-man Harvey Weinstein

"Ik liep op een dag de trap op en stopte, omdat het voelde alsof alle lucht uit mijn longen werd geslagen."

Lees ook

Georgina Chapman vermeed een heel lange tijd de media, maar vindt het nu welletjes geweest. De inmiddels ex-vrouw van voormalig filmproducent Harvey Weinstein wil zich niet meer verschuilen en besloot dan ook een einde te maken aan haar stilzwijgen. "Er was een deel van mij dat vreselijk naïef was. Ik heb momenten dat ik woedend en verward ben en er zijn momenten geweest dat ik het niet geloofde."

Toen de ene aanklacht na de andere binnenkwam en de modeontwerpster zich realiseerde dat haar geliefde niet de man is wie ze dacht dat hij was, besloot ze per direct een punt achter haar tienjarige huwelijk met de wereldberoemde filmproducent te zetten en met spoed te scheiding aan te vragen. 

Zo gezegd, zo gedaan. En dus vertrok de Marchesa-ontwerpster nadat ze de scheiding aanvroeg met haar twee kinderen India en Dashiell naar haar ouders in Londen. "Ik was zo vernederd en gebroken. Ik vond het respectloos om in het openbaar te verschijnen. Ik dacht: ’Wie ben ik om dat te doen terwijl dit allemaal gaande is? Het is nog steeds heel erg rauw. Ik liep op een dag de trap op en stopte, omdat het voelde alsof alle lucht uit mijn longen werd geslagen."

'Ik moest mijn kinderen beschermen'

Chapman zat dan ook lange tijd ondergedoken bij haar ouders en vrienden, maar besloot onlangs alsnog haar verhaal te doen tijdens een interview met Vogue. "Mijn hoofd tolde. En het was moeilijk, omdat het eerste artikel ging over een gebeurtenis die lange tijd voordat ik hem ontmoette heeft plaatsgevonden. Vervolgens kwamen er meer verhalen en besefte ik dat het niet een op zichzelf staand incident was. Ik wist dat ik afstand moest nemen en de kinderen moest beschermen."

En hoewel ze inmiddels alweer ruim een halfjaar geen contact meer heeft met haar ex-man, staat haar leven nog steeds volledig op zijn kop. "Er zijn er momenten waarop ik huil voor mijn kinderen. Hoe zullen hun levens eruit gaan zien? Wat gaan mensen zeggen tegen hen? Zij houden van hun vader."

LEES OOK: Uma Thurman doet alsnog een boekje open over Harvey Weinstein

BRON: TELEGRAAF BEELD: GETTY

 

Laatste nieuws

Zie ook