B-Royals vieren sterrenfeest in Brussel

Zou de geschiedenis anders zijn gelopen, dan was je er gestruikeld over de koningen en koninginnen.

Lees ook

Het komt niet vaak voor dat Zijne Doorluchtige Hoogheid prins Albert van Monaco de 'hoogste' in een royal gezelschap is, maar deze week kreeg hij het voor elkaar.

De prins is beschermheer van 'La Nuit des Etoiles', een fundraiser voor zijn eigen Albert II stichting die zich vooral inzet voor bescherming van het milieu. Het feest vond ditmaal in Brussel plaats en trok een keur aan celebs en vage royals die niet zo vaak in het wild te zien zijn.

Zoals de bekende koningshuizen – Nederland, Zweden, Denemarken – de laatste jaren Monaco meer bij hun festiviteiten hebben betrokken, zo neemt Albert regelmatig adellijke nazaten uit de Balkanlanden onder zijn hoede die minder geluk hadden qua monarchie.

Zo bevonden zich prins Leka en prinses Elia van Albanië onder de genodigden. Dit setje zag kans in 2016 een schier Royal Wedding in Tirana te houden, terwijl dat toch echt een republiek is. Sindsdien zijn ze min of meer uit de adellijke scene verdwenen, dus dan is zo'n netwerkmomentje mooi meegenomen. Zou de geschiedenis anders zijn gelopen, dan waren ze nu koning en koningin van Albanië geweest.

Ook aanwezig en ook nog vrij recentelijk getrouwd waren leeftijdgenoten Nicholas Medford-Mills en zijn vrouw Alina-Maria Binder. Nicholas mag zich van zijn strenge tante prinses Margareta, de huidige 'hoeder van de troon' sinds kort tooien met de naam van de familie zodat ze eigenlijk de De Roumani's zijn.

Nicholas was ooit beoogd troonopvolger, viel in ongenade en mag blij zijn als hij ooit zijn prinsentitel terugkrijgt. Dat hij zich tegenwoordig Nicholas van Roemenië mag noemen lijkt een stap in de goede richting. Alina-Maria en hij bezochten ook nog de beroemde serres van het paleis in Laken, zodat ze ook nog bijna op bezoek waren bij koning Filip en koningin Mathilde. Het kan verkeren, in Brussel. 

Alina-Maria en Elia bleken het prima te kunnen vinden met elkaar en lijken er niet bijster rouwig om dat ze geen koningin zijn.

Verder waren er royals waar we nog nooit van hadden gehoord, zoals prinses Lea van België (derde van links in het witte pak), een tante van koning Filip. En prinses Marie-Esméralda (vijfde van rechts, in de witte vitrage), eveneens een tante van de Belgische koning. A good time was had by all, we're sure.  

 

Foto's © Fondation Albert II

Laatste nieuws

Zie ook