Eindelijk: er bestaat nu een cursus om je planten in leven te houden

Kun je geen plant in leven houden? Daar zijn dus cursussen voor!

Lees ook

Planten en bloemen kopen is niet bepaald een kunst, maar ze in leven houden is dan weer 'n heel ander verhaal. Voor iedereen die nou niet bepaald groene vingers heeft, is er nu gelukkig een cursus om je planten voortaan iets langer te laten leven. 

"Bouw met elke plant een persoonlijke band op. Vinger je plant. Voel of de aarde droog is of nat. Op die manier kom je erachter wat je plant nodig heeft.” Wie dit soort teksten vreemd vindt, is nog nooit op een cursus planten in leven houden geweest. Daar zijn het namelijk heel normale uitspraken. Maar liefst 25 vrouwen en één man verzamelden zich vorige week in een Groningse vestiging van huishoudwinkel Dille & Kamille voor een van de eerste planten cursussen.

Trend

Iris van Vliet – ook wel Mama Botanica genoemd – vertelt: "De trend van veel planten in huis halen, is heel leuk, maar veel mensen kopen zomaar een plant, en zien hem dan heel snel doodgaan. Maar hoe 'lees' je nou al die verschillende planten?". Op die vraag geeft expert Iris onder andere antwoord in één van haar cursussen, waarbij je vervolgens alle tips rondom het verzorgen van je planten voorgeschoteld krijgt. Klinkt perfect, toch?

Dé tips

Maar wat kun je nu al leren om zo lang mogelijk van je planten te kunnen genieten? Hieronder vind je alvast vier tips die je uit de brand kunnen helpen!

1. Een goede plek is belangrijk. Cactussen kunnen goed in de zon staan, maar een tropische plant kan daar minder goed tegen.

2. Check bij het water geven niet alleen de bovenste laag aarde op vochtigheid, maar voel ook daaronder. Soms is aarde onderop veel natter dan de bovenkant. Te veel water is slecht voor een plant.

3. Komen de wortels onderaan de pot naar buiten? Verpot je plant dan. Hij groeit beter als hij meer ruimte heeft.

4. Gele blaadjes horen erbij, af en toe sterven er wat af.

LEES OOK: Meghan Markle moest op thee cursus voordat ze The Queen ging ontmoeten

BRON: NRC, BEELD: ISTOCK

Laatste nieuws

Zie ook