Deze landen zijn verzekerd van een finaleplek tijdens het Eurovisie Songfestival

Tijdens de eerste halve finale moesten we afscheid nemen van maar liefst negen deelnemende landen. En daar zat dit keer een wel hele opvallende afvaller tussen!

Lees ook

Gisteren was het dan eindelijk zover: de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Het was zoals altijd weer een enorm spektakel, maar helaas moesten we ook afscheid nemen van maar liefst negen deelnemende landen.

'Hoera!' voor de landen Finland, Albanië, Bulgarije, Tsjechië, Israël, Litouwen, Cyprus, Estland én Oostenrijk, want zij zijn allemaal verzekerd van een plekje in de finale die aanstaande zaterdag zal plaatsvinden. De negen landen die het net niet gered hebben zijn België, Azerbeidzjan, IJsland, Wit-Rusland, Macedonië, Kroatië, Griekenland, Armenië en Zwitserland. 

En dat is toch opvallend. België haalde de afgelopen drie jaar namelijk iedere keer de top 10 – en behaalde zelfs twee maal de vierde plek. Dat het land nu in de halve finale al sneuvelde, was voor velen, maar vooral voor België, dan ook een vervelende verrassing. 

Waylon

Aanstaande donderdag is het de beurt aan Nederland, en zal Waylon ons land vertegenwoordigen met zijn nummer Outlaw in 'Em. De zanger zal het die avond op moeten nemen tegen de landen Noorwegen, Roemenië, Servië, San Marino, Denemarken, Rusland, Moldavië, Australië, Georgië, Polen, Malta, Hongarije, Letland, Zweden, Montenegro, Slovenië en Oekraïne. We zijn dan ook benieuwd hoe ver Waylon het zal gaan schoppen! 

LEES OOK: Waylon in tijgerprint op het Eurovisie Songfestival

BRON: SONGFESTIVAL, BEELD: ANP 

Laatste nieuws

Zie ook