Marieke Elsinga: ‘Blijkbaar ben ik nooit verliefd geweest op iemand die ook verliefd was op mij’

"Eigenlijk stel je best veel eisen aan je partner, vriendinnen passen ook niet honderd procent bij je."

Lees ook

Als enorm groot ‘Sex and the city’-fan heeft Marieke Elsinga (31) de tijd van haar leven als ze wordt omgetoverd tot Carrie, het personage van Sarah Jessica Parker in de populaire serie. Maar waar nou die bierkratjes en dat bubbeltjesplastic voor nodig zijn?

productie SANDRA TEN BRINK tekst ILSE VAN BEESTEN foto’s MIKE VAN DEN TOORN haar & make-up BART BROM styling XANDRA BROOD

Marieke: “We zijn beiden thirty-something en net als ik is Carrie op en af vrijgezel, geniet ze van het stadse leven en heeft ze fijne vriendinnen. Ik neem het ervan en die instelling heeft zij ook.” Aardig wat gelijkenissen in hun leven dus, en na onze make over is Marieke qua uiterlijk ook nog eens getransformeerd tot de eeneiige tweelingzus van Carrie, hoofdpersoon uit de door haar zo geliefde serie ‘Sex and the city’. Vanavond dan maar aan de boemel in de stad?

Wat vind je van Sarah Jessica Parker, de actrice die Carrie speelt?

“Eigenlijk weet ik niet zo veel van Sarah zelf; als ik haar zie, moet ik meteen denken aan ‘Sex and the city’. Tien jaar geleden kwam ik in Amsterdam wonen en draaiden mijn beste vriendin en ik alle ‘SATC’-dvd’s grijs. Als ik daaraan denk, komen er zulke fijne herinneringen bij me op: ons zonnige appartement, lekker bankhangen en naar Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte kijken. Na een paar afleveringen begon ik me wel altijd te ergeren aan Carrie. Alle personages zijn een uitvergroting van één bepaalde karaktertrek en haar neurotische gedrag stoorde me dan. Maar stiekem herken ik mezelf wel in Carrie."

Zou jij in de wereld van ‘SATC’ passen?

“Dat denk ik wel. Op Carries shopverslaving na lijken onze levens best wel op elkaar. Ze heeft net als ik een creatief beroep, deelt haar eigen tijd in, geniet van het stadse leven, is bereid om veel te delen over hoe ze zich voelt en houdt van schrijven. Het lijkt me leuk om ook ooit iets met mijn liefde voor schrijven te doen. Ik ben niet bang of te beroerd om te schrijven over mijn eigen gevoelens. Waar ik me het meest in kan vinden, is Carries zoektocht naar bevestiging en een arm om haar heen. We zijn beiden dertiger die ons leven mooi vinden zoals het is, maar we zouden het ook leuk vinden als er iemand bij komt om alles mee te delen. Als big spender zou ik mezelf nooit bestempelen, maar ik schroom niet om lekker buiten de deur te lunchen of weekendjes weg te plannen. Ik ben in de bloei van mijn leven, heb nog geen kinderen en hoef met niemand rekening te houden. Al loop ik niet veel feestjes af; thuis op de bank cocoonen vind ik heerlijk. Nu heb ik meer de middelen dan toen ik begin twintig was. Ik denk nu vaker: fuck it, ik werk toch hard genoeg? Ik kan best dat leuke jurkje of die toffe schoenen kopen. Ik neem het ervan en die instelling heeft Carrie ook. Het gevaar van een druk leven is dat je altijd maar doorgaat. Ik hou enorm van mijn wisselende werktijden, maar af en toe moet ik mezelf toespreken en bewust gaan ontspannen."

Toen Sarah Jessica in 1997 trouwde met Matthew Broderick, droeg ze een zwarte jurk. Wat vind jij van die keuze?

“Vreselijk, maar je moet aantrekken waar je je goed bij voelt. Voor mijn eigen bruiloft wil ik een sprookjesachtige, witte jurk. Grote kans dat daar ook tule in verwerkt wordt. Het lijkt me fantastisch om samen met mijn moeder, zus en vriendinnen op pad te gaan en jurken te passen. Niet dat ik me daar nu mee bezighoud, hoor, er is geen Mr. Big in mijn leven. Blijkbaar ben ik nooit verliefd geweest op iemand die tegelijkertijd verliefd was op mij. Mijn droomman? Ik wil gewoon lol kunnen maken met iemand die mij een gevoel van geborgenheid en vertrouwen geeft. Iemand die er altijd voor mij is, maar ook iemand aan wie ik advies kan geven. Eigenlijk stel je best veel eisen aan je partner, vriendinnen passen ook niet honderd procent bij je. Bij de ene vriendin ben je meer de lolbroek, met een ander kun je beter praten. Je kunt niet verwachten dat één man al die puzzelstukjes in zich heeft.”

Het hele interview met Marieke lees je in de nieuwe Beau Monde, die vanaf vandaag in de winkel ligt!

BEELD: INSTAGRAM

Laatste nieuws

Zie ook