Royal Wedding: tweede trouwjurken

Eén bruidsjurk is geen bruidsjurk, een béétje prinses heeft er twee (of drie!).

Lees ook

Het is een must-have voor elke royal bruid: een klassiek spektakelstuk voor de ceremonie en een wat comfortabelere bruidsjurk voor de feestelijkheden daarna.

Wat betreft de voorspellingen over Meghans trouwjurk: ga er gerust vanuit dat die traditioneel en klassiek zal zijn. Romantisch, tiara, sleep, sluier, the works. Haar eigen smaak zal veel meer doorschemeren in de jurk die ze zal dragen op het privéfeest 's avond, in Frogmore House. Om je een indruk te geven: hierin dansten deze royal bruiden toen het jawoord achter de rug was.

Beatrice

© BSR Agency

Het huwelijk van Beatrice Borromeo en Pierre Casiraghi werd veelvuldig gevierd, zowel in Valentino voor het burgerlijk huwelijk als in Armani voor de religieuze ceremonie. Dit sprookje droeg ze voor het feest op het eiland van haar ouders, in het Lago Maggiore.

© BSR Agency

En voor een ánder feest van haar bruiloft deze romantische boho dress. Het is toch leuk om bij oude Italiaanse adel te horen en in de familie Casiraghi-Grimaldi te trouwen.

Kate

© Getty Images 

Voor het avondfeest kleedde de kersverse hertogin van Cambridge zich om in een tweede japon van Sarah Burton voor Alexander McQueen. Deze was veel eenvoudiger (en minder zwaar) van ivoorkleurig satijn met een sleepje, er zat een mohair vestje (bolero?) over en een beetje bling in de taille.

Alessandra

© BSR Agency

Alessandra de Osma trouwde eerder dit jaar met prins Christian van Hannover en legde daarmee half Lima plat. Zij vierde haar kersverse prinsessentitel in ivoorkleurige zijde van Jorge Vasquez, aanzienlijk lichter en soepeler dan haar bruidsjurk voor overdag.

Madeleine 

© New My Royals

Prinses Madeleine van Zweden droeg voor haar bruidsfeest – heel lief – een Nina Ricci-jurk van haar moeder, koningin Silvia. 

Ekaterina

Katya Malysheva werd prinses Ekaterina van Hannover door haar huwelijk met prins Ernst-August. En danste die avond in het familiekasteel Mariënburg in deze feestelijke, zeer romantische japon.

Prinses Ekaterina had nog een derde jurk voor een ander onderdeel van de festiviteiten, ook weer lichter en makkelijker dan haar bruidsjapon. En reken maar dat ook Meghan voor het feest iets zal aantrekken waarin ze zich makkelijk kan bewegen.  

 

Foto's © Getty Images, House of Hannover, BSR Agency.

Laatste nieuws

Zie ook