Royal Wedding: 10 hysterische bruidsgasten

De dresscode bij een royal wedding luistert nauw en uitgerekend royals zijn vaak zo eigenwijs dat ze er lekker lak aan hebben. Kijk & huiver...

Lees ook

De etiquette voor een royal wedding is duidelijk: er is er maar één die wit draagt en verder doet iedereen zijn best de bruid het stralend middelpunt te laten zijn.

Niet elke royal bruidsgast houdt zich aan de regel dat al te veel opvallen 'not done' is. In het geval van de Yorkies lijkt er sprake te zijn geweest van een beetje trollen, omdat ze in 2011 door het huwelijk van prins William met Kate Middleton als geboren royals wat meer op de achtergrond raakten. En ook wel aanvoelden dat de kinderen van de Cambridge'jes hen ook officieel achteruit zouden schuiven in de royal hiërarchie.

Dus pakten ze op de vorige grote Royal Wedding uit met krankzinnige hoeden die niet alleen de voorpagina's haalden, maar ook onvergetelijk waren. Wel een beetje jammer dat het een hoog 'Boze Stiefzusters in een Pantomime-gehalte' had, maar er werd in ieder geval smakelijk om gelachen.

Prinses Beatrice toonde ook op het privéfeest na afloop haar respect voor het bruidspaar door op een paar niet al te nieuwe gympen te arriveren. Comfort voor alles!  

Vlagvertoon

In 2004 maakte prinses Märtha Louise van Noorwegen de fout door verkleed als de Spaanse vlag naar het huwelijk van kroonprins Felipe en Letizia te komen. Het is één ding om het gastland te willen eren, maar toch even wat anders om als karikatuur een royal wedding bij te wonen.

Faux pas

Prinses Elena is zo'n vrouw die zich van niets of niemand aantrekt. En kwam dus gewoon in een witte jurk naar de bruiloft van kroonprins Frederik van Denemarken en Mary Donaldson. Alsof ze de bruid was, zeg maar.

Elena is overigens niet de enige prinses die in het wit naar een bruiloft kwam, prinses Theodora van Griekenland flikte dit kunstje ook, op het huwelijk van haar broer prins Nikolaos en Tatiana Blatnik. 

Too much?

De meningen waren verdeeld over de outfit die Máxima droeg naar het huwelijk van haar broer Juan Zorreguieta en Andrea Wolf. Met de look zelf was niets mis, die was wonderschoon. Voor een staatsbanket. Maar voor een familiebruiloft was het misschien toch iets te theatraal met wat teveel decolletage. Arme Andrea…

En laten we niet vergeten dat Máxima ook als een echt muurbloempje naar het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk kwam. 

Burda, 1984? 

Nog eentje in de categorie 'What was she thinking?' In 2005 kwam prinses Laurentien zo naar het burgerlijk huwelijk van Pieter Christiaan en Anita. Het enige wat hier klopt zijn de verhoudingen van het tasje…

De beuk erin

Niet echt fout, maar wel zeer opvallend was de look waarmee prinses Charlene naar het huwelijk van prinses Madeleine in Zweden kwam. Niet alleen is 'bruine boomschors' (een moderedacteur omschreef de kleur als 'uitgeslagen chocolade') een stijl die je niet veel ziet op gala's, ze had ook demonstratief alle bling thuisgelaten. Nog geen ienimienie diamanten knopje in haar oren. De matte uitstraling was het gesprek van de dag.

Dom bontje

Bijna tachtig en dan nog in millennial-roze naar het huwelijk van je neefje Carl Philip komen, alleen prinses Brigitta van Zweden komt er mee weg. De reuring ontstond niet om haar perma-tan, noch om de onmogelijke combinatie van een tiara en een rechte pony. Waar men niet over uitgepraat raakte, was het wat scharrige bontje dat ze aanhad.  

Hybride-hel 

Je hebt avant-garde en je hebt te mal voor woorden. De outfit die prinses Mabel droeg naar het huwelijk van kroonprinses Victoria in 2010 kon niet kiezen tussen broekpak, tutu en baljurk en valt absoluut in de categorie Bizar. Vooral bekroond met een tiara. Whatever next?

 

Foto's © Getty Images / ANP

Laatste nieuws

Zie ook