Snackende royals: ‘Echt, één hapje maar’

Delicatessen tijdens een werkbezoek? De ene royal is er beter tegen bestand dan de andere.

Lees ook

Het is les één tijdens de mediatraining: niets eten als er camera's in de buurt zijn. Want hoe chic je ook knabbelt, het ziet er altijd raar uit. En houden de royals zich eraan? Welnee, snack time!  

Als het goed is, doet een hofdame het veldwerk en meldt van te voren dat de tijd te kort is voor Hare Koninklijke Hoogheid om iets te nuttigen, om ervan af te zijn. Maar soms zou het dan toch een affront zijn om niets te nemen, puur omdat de onderdaan van dienst zo zijn best heeft gedaan.

Al is ook niet uitgesloten dat een royal zelf snakt naar wat lekkers. Kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon hadden in ieder geval totaal geen moeite met de hotdogs, die tijdens een werkbezoek langskwamen: de kroonprins hanteerde vaardig de fles met currysaus. 

Hertogin Kate is zo iemand die normaal gesproken vooral belangstellend naar het gebodene kijkt. Maar in Canada ontkwam ze echt niet aan een plaatselijke delicatesse, die blijkbaar nogal… interessant smaakte. 

Dit is de gebruikelijke strategie van de hertogin van Cambridge: praten, vragen stellen, bewonderende opmerkingen maken en vooral niets doorslikken. Camilla daarentegen, laat zich geen snackje ontglippen. 

Dus at ze roomijs in Cornwall…

…worst in Italië…

…ijs in Ierland…

…worst in Wales…

…chocolade in Devon…

…iets ondefinieerbaars in Yorkshire…

…en hachee in de studio. 

De koninklijke hoogheden die overgaan tot een hapje, dienen wel hun gezicht in de plooi te houden als het gebodene enigszins tegenvalt. Zo had Mette-Marit toch wat spijt bij de aardappelschillen die ze hier zo ontzettend lekker duurzaam consumeert…

…en ook wat bedenkingen bij een proeverij in een moestuin…

…en ook zo haar twijfels bij wederom iets ontzettend verantwoord duurzaams.

Ook Letizia van Spanje, die vermoedelijk in twintig jaar geen koolhydraat meer had gezien, vergiste zich in een hapje aardappel.  

Máxima is kampioen 'naar eten kijken', maar kan in haar loopbaan als professioneel royal ook niet altijd overal onderuit komen. Dus is het aardbei-happen…

…zich door neef Floris een poffertje laten voeren…

…of een hapje sallou (gemalen notenkoek)…

…of zich door een Zeeuws streekgerecht mummelen.

Hoofdprijs voor snacken onder het werk gaat echter toch echt naar Beatrix, die op Koninginnedag in 1994 zo smakelijk in een paling hapte, dat het overduidelijk niet haar eerste was. And that's how you do it. 

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook