Eén feest, twee kibbelende royals, drie families: wat nu?

Een royal fittie, het is altijd genieten.

Lees ook

In mei wordt kroonprins Frederik van Denemarken 50 jaar. Dit wordt groots gevierd, niet alleen met het volk maar ook met een privéfeest waarvoor de hele familie is uitgenodigd.

En dat is best spannend, want onder die familieleden bevinden zich ook koningin Letizia en kroonprinses Marie-Chantal van Griekenland. En tussen die twee botert het niet: na de paasrel tussen Letizia en haar schoonmoeder koningin Sophia (over een kiekje met haar kleindochters)…

…merkte Marie-Chantal fijntjes op Twitter op 'Dat Letizia haar ware aard heeft laten zien'.

En postte om haar punt te maken prompt nog een foto van haar eigen gezin met de opa en oma erbij, met als bijschrift: 'Gelukkige grootouders! Familie is het enige wat telt!'

De vraag is dus of de stemming op Frederiks feest een beetje minzaam vrolijk kan worden gehouden. Ook omdat wegblijven een affront zou zijn, zo nauw zijn de families verbonden. Koningin Sofia is de zus van Marie-Chantals schoonvader koning Constantine van Griekenland. En Marie-Chantals man kroonprins Pavlos (hier rechts) en een goede vriend van Letizia's man koning Felipe (ze woonden tijdens hun studie zelfs samen) én een neef van kroonprins Frederik.

De kans is dus groot dat iedereen van de partij is. En Letizia even haar punt zal maken in een killerjapon van Felipe Varela en een enorme tiara. Om even het verschil duidelijk te maken tussen een koningin-gemalin en Marie-Chantal, de kroonprinses-zonder-land-of-stand. Zo'n Royal Fittie, het is altijd genieten.

 

Openingsfoto's © Shutterstock, andere beelden © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook