Om je vingers bij af te likken: Britse royals veilen hun bruidstaarten

Dat wordt smullen!

Lees ook

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de bruidstaart van prins William en hertogin Kate? Of juist eerder benieuwd naar waar prins Charles en Lady Di hun vingers destijds bij aflikten? Dan is er goed nieuws. Je kunt binnenkort namelijk je taartvorkje in een van de koninklijke taarten zetten. 

De fameuze taarten belanden namelijk op 23 juni in Las Vegas onder de hamer. Julien's Auctions gaat daar verschillende stukken taart veilen, die gasten al die tijd bewaard hebben in hun vriezer. En hoewel het aan te raden is de lekkernijen niet meer te eten, verwacht het veilinghuis wel dat de taarten veel geld gaan opleveren. Zo zou een punt uit de fruittaart van William en Kate zo maar eens een bedrag tussen de 600 en 800 dollar kunnen opbrengen, en wordt een punt uit de chique taart van Charles en Diana zelfs geschat op een bedrag tussen de 800 en 1200 dollar. 

Aankleding

En bij zo'n koninklijk stukje gebak wordt natuurlijk ook aan de aankleding en versiering gedacht. De taarten worden dan ook niet in de eerste de beste doos geleverd. Zo krijg je bij de taart van Charles en Diana een wit doosje met de tekst CD Buckingham Palace 29th july 1981, en krijg je bij die van William en Kate een blikje met een kaartje met een groet van Charles en zijn huidige vrouw Camilla. En laten we eerlijk zijn: hóe bijzonder is het als je dit in je bezit mag hebben. Al zal je er waarschijnlijk maar weinig naar kunnen kijken. Wil je de taart enigszins fatsoenlijk houden, dan zal je 'm toch echt in de vriezer moeten bewaren.

LEES OOK: Beau Culinair: beer & brownies taart van Heel Holland Bakt winnaar Hans

Bron: Telegraaf Beeld: iStock

 

 

Laatste nieuws

Zie ook