Gestrikt voor expo: prinses Mabel, Viktor én Rolf

De mooiste ontwerpen - ook de trouwjurk van de prinses! - zijn te zien in de Kunsthal.

Lees ook

Jaaa! De tentoonstelling Fashion Arts 25 jaar komt naar Nederland en is van 27 mei tot 30 september te zien in de Kunsthal in Rotterdam.

Viktor & Rolf vormen al jaren het bekendste internationale modeduo van Nederland, met bovenaardse ontwerpen en uitzonderlijke collecties. Hun 'draagbare kunst' is niet voor watjes, maar meer voor powervrouwen als prinses Mabel, die hun ontwerpen altijd kan hebben, zonder erin te verdwijnen.

En het moet toch al heel gek gaan als de prinses, toch wel de bekendste ambassadeur van het label, de tentoonstelling niet persoonlijk opent.

Ze heeft beeldschone ontwerpen van hen in de kast, altijd met die strik als knipoog…

…waarmee ze ook bij gala's furore maakt.

Viktor & Rolf ontwierpen onder andere haar trouwjurk en dat is een van de zestig haute couture stukken die te zien zal zijn, naast 25 porseleinen poppen die zijn aangekleed met ontwerpen op schaal.

Andere bijzondere bruiklenen zijn het kostuum dat zij in 2016 voor Madonna hebben gemaakt voor haar inzamelingsconcert in Miami Art Basel, en de theaterkostuums voor de voorstelling ‘Dutch Doubles’ (2014) van Het Nationale Ballet. Check voor de kaartverkoop de site van de Kunsthal.

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook