Weekendtip: Mart Visser’s couture in het Raadhuis van Zandvoort

 Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser.

Lees ook

Het Raadhuis van de gemeente Zandvoort is van 2 mei tot en met 1 juli 2018 het exclusieve domein van Mart Visser. Twee maanden lang zwaait de couturier en kunstenaar de scepter in het historische Raadhuis van de badplaats en het naastgelegen Zandvoorts Museum.

Burgemeester Niek Meijer van Zandvoort draagt morgen, op 2 mei, de spreekwoordelijke sleutel van het gemeentehuis tijdelijk over aan Mart Visser; het startsein voor 'Mart Visser – The Take-over'. 

Haute Couture

Het gemeentebestuur van Zandvoort geeft Mart Visser carte blanche voor 'The Take-over'. Het in classicistische stijl gebouwde gemeentehuis wordt getransformeerd tot een belevenis waar Mart Visser een selectie uit zijn meest recente Haute Couture collectie en iconische archiefstukken op verrassende wijze presenteert. Het biedt bezoekers een unieke kans zich onder te dompelen in de voor veel mensen onbekende wereld van de Haute Couture. 

De statige werkkamers van de burgemeester en wethouders veranderen in een spectaculair decor voor high fashion. In het Raadhuis komt ook een concept store met de prêt-à-porter zomercollectie 2018. Een team van stylisten is aanwezig voor persoonlijk advies. 

Artwork

De creativiteit van Mart Visser beperkt zich niet alleen tot mode. Sinds 2009 is hij ook een veelzijdig beeldend kunstenaar. Zijn schilderijen, sculpturen en installaties waren eerder te zien op internationale kunstbeurzen en museale tentoonstellingen. Het Zandvoorts Museum wordt in mei en juni tijdelijk een 'Mart Visser Museum' met een indrukwekkende overzichtsexpositie met een grote diversiteit aan koppen en gezichten.

In het Zandvoorts Museum vond in 2016 een Frans Molenaar tentoonstelling plaats. Mart Visser geeft hier nu een vervolg aan en krijgt daarnaast ook het Raadhuis tot zijn beschikking. ‘Mart Visser – The Take-over’ is een mooi voorbeeld van het pop-up concept zoals beschreven in de Toeristische Visie die eind 2016 is vastgesteld door de gemeenteraad van Zandvoort.

 Expositie 'Mart Visser  The Take-over'
Locatie: Raadhuis Zandvoort en Zandvoorts Museum
Openingstijden: woensdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Laatste nieuws

Zie ook