Lady Sophie: ‘De Windsors hebben me stierlijk verwend’

Vijf maanden na het ongeluk dat haar bijna het leven kostte, vertelt lady Sophie over hoe de Windsors haar hebben geholpen.

Lees ook

Vorig jaar was lady Sophie Windsor – ook bekend als actrice Sophie Winkleman – het slachtoffer van een ernstig auto-ongeluk. Nu het beter gaat, doet ze haar verhaal in Hello Magazine.

Sophie (37) is getrouwd met Lord Frederick Windsor, de zoon van prins Michael van Kent, met wie ze dochters Maud (4) en Isabella (2) heeft.

Ze speelde lang de vriendin van Ashton Kutcher in 'Two and a Half Men' en is momenteel in Engeland te zien in de tv-serie 'Trust' van Danny Boyle.

Ze was vorig jaar van de set op weg naar huis toen de auto waar ze in zat werd aangereden, de lucht invloog en met zo'n harde klap neerkwam dat haar verwondingen levensbedreigend waren. "Heel raar, als je lijf zoiets groots overkomt, voel je niet onmiddellijk de pijn," zegt lady Sophie. "Ik voelde heel veel warmte en een vreemd gevoel van sereniteit. Ik had het idee alsof mijn ziel omhoog kwam en alles zag. Ja, ik verwachtte dood te zullen gaan. Het was een buitengewone ervaring."

'In mijn rug voelde ik botten bewegen en ik dacht: 'Ik hoop echt dat dit niets verlammends betekent'

"Ik herinner me alleen een enorme klap en toen heel veel heet bloed over mijn hele lijf," zegt ze. "Ik herinner me hitte; ik had mijn rug gebroken en mijn onderbuik gescheurd zodat mijn buik zo'n beetje op mijn schoot lag. In mijn rug voelde ik botten bewegen en ik dacht: 'Ik hoop echt dat dit niets verlammends betekent.'"

Na drie dagen in Addenbrooks Hospital kreeg ze het gevoel in haar benen een beetje terug. "Ik was een paar millimeter verwijderd van verlamd raken," zegt ze. Na twee weken werd ze overgebracht naar een ziekenhuis in Londen waar ze revalideerde tot ze weer kon lopen; op kerstavond mocht ze naar huis.

Sophie vertelt ook hoe 'overweldigend aardig en meelevend' de eredivisie van de Windsors was. Van de prins van Wales kreeg ze een 'magnifiek praktisch cadeau': "Prins Charles had, volledig terecht, het gevoel dat het bij mij thuis een chaos zou zijn. Dus vroeg hij zijn kok om niet zozeer voor hem te zorgen, maar voor ons. Dus onze lunches en het avondeten werden gekookt in Clarence House en wekenlang bij ons thuis afgeleverd, niet alleen toen ik in het ziekenhuis lag, maar ook toen ik thuis was en nog niet goed uit de voeten kon."

Sophie onthult ook hoe prins William, een neef van haar man, persoonlijk naar het ziekenhuis belde om zich ervan te verzekeren dat er goed voor haar werd gezorgd. "Ik heb zo'n beetje van elk lid van Freddie's familie iets gehoord, ik ben stierlijk verwend door hen. Het zijn erg aardige mensen."

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency

Laatste nieuws

Zie ook