Lady Gabriella: XTC, naaktzwemmen en zwarte schapen

Altijd opwindend, als een ex van een lid The Royal Family schaamteloos uit de school klapt.

Lees ook

Arme lady Gabriella Windsor (37). Doet ze zó haar best om onder de radar te blijven, rolt er een loslippige ex uit de kast. Die buitengewoon openhartig uit de school klapt over de royals.

Gabriella – Ella voor intimi – is de dochter van prins Michael van Kent en zijn flamboyante vrouw prinses Michael. Ze is intelligent, belezen en werkt als journalist. Hoewel ze als een tikje snobby bekend staat, maakt ze als 50ste in de lijn van de troonopvolging zelden gebruik van haar titel en houdt zich het liefst op de achtergrond.

Tussen 2003 en 2006 had Ella een relatie met schrijver Aatish Taseer  (38), afkomstig uit een welgesteld gezin: zijn vader was politicus en kwam om bij een aanslag, zijn moeder is een rijke uitgever. Ella en hij waren zo hecht dat iedereen dacht dat er een verloving in de lucht hing. Ze omschreef hem destijds als 'een van de knapste mannen die ik ooit heb ontmoet'.

Aatish raakte zo zeer vertrouwd met Kensington Palace waar de Kents wonen. In Vanity Fair omschrijft hij het paleis als 'onbeschrijfelijk deprimerend'. "Het was destijds een kruising tussen een militair hospitaal en een bejaardentehuis." Pas toen prins William en hertogin Kate erin trokken, is het paleis volgens hem opgeleefd. In de jaren dat hij met de Kents optrok, werd het gezin vooral getroffen door bezuinigingen: "Ze moesten steeds een stapje terug doen."

"Drie surrealistische jaren lang hingen Ella en ik rond in Kensington Palace," aldus Taseer. "We zwommen naakt in het zwembad van de Queen in Buckingham Palace, we gebruikten XTC in Windsor Castle. Ooit vlogen we commercieel met de royals, van de andere passagiers gescheiden door middel van een fluwelen koord. Vliegen met de royals betekende vliegen met Easyjet. Ze zaten op de tweede rij in economy."    

Taseer neemt geen blad voor de mond. Over Gabriella's moeder prinses Michael (hier in het midden), een beroepssnob die al meerdere keren in opspraak kwam door racistische uitspraken zegt hij: "Ik zou haar ontkenningen graag geloven, maar heb mijn twijfels. Royals en nazi's gaan samen zoals kaviaar en blini's. In Engeland is iedereen boven een zekere leeftijd een klein beetje racistisch."

Hij zegt dat prinses Michael – die zo stralend naar de kerstlunch van de Queen kwam met een nogal beladen broche van een Moorse man – geen voorstander is van royals die met burgers trouwen. "'Ella kan best trouwen met mijnheer Taseer uit India of Pakistan,' zei ze ooit tegen me. 'Niemand weet wat ie daar mee aan moet. Maar op het moment dat een gewoon meisje van verderop in de straat  denkt dat ze prinses of koningin kan worden, is het allemaal voorbij. Dan is het mysterie weg."

Aatish meldt daarnaast dat de prinses op hun voormalige landgoed Nether Lypiatt in Gloucestershire twee zwarte schapen hield die ze Venus en Serena had genoemd, naar de tenniszusjes. Yikes.  

Hij neemt het overigens ook voor de prinses op: "Prinses Michael, over het algemeen vrij van Britse koloniale vooroordelen en zonder enige blaam in haar omgang met mij, lijkt wel eens problemen uit te lokken uit wat aanvoelt als een verlangen om te choqueren. De meeste mensen vonden haar 'volmaakt afschuwelijk', maar ik heb een aardige kant van prinses Michael gezien. Ze kon geestig, slim en gul zijn en ze verzette heel wat meer werk dan de meeste royals. Ze schreef boeken en ze richtte huizen in! Het is tragisch dat ze nooit dat element van understatement heeft begrepen dat voor een groot deel het geheim van het overleven van de Royal Family bepaalt."

Zowel Buckingham Palace als Kensington Palace willen niet reageren op het verhaal, intimi rond Ella zeggen dat Aatish 'een levendige verbeelding' heeft. Ook lady Ella zelf houdt zich stil: ze heeft inmiddels alweer een tijdje een nieuwe vriend: Tom Kingston, financieel analist bij Voltan Capital Management en een vriend van Pippa Matthews-Middleton. Laten we voor haar hopen dat deze zijn mond houdt. 

 

Foto's © BSR Agency, Getty Images, ANP

Laatste nieuws

Zie ook