ABBA brengt twee nieuwe nummers uit!

Brekend nieuws uit Zweden: ABBA brengt voor het eerst in 35 jaar nieuwe muziek uit.

Lees ook

Mamma Mia! Zweedse popgroep Abba, die in de jaren zeventig furore maakte, gaat voor het eerst in 35 jaar weer nieuwe muziek uitbrengen.

Het besluit om weer de studio in te gaan volgde nadat zij meewerkten aan een digitaal project, waarbij met virtual reality een "live"-optreden van de vierkoppige band wordt gecreëerd.

 

Een bericht dat is gedeeld door @abbaofficial op

In een bericht op hun Instagram laat ABBA weten dat "het hen leuk lijkt om de krachten weer te bundelen". "Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan en we alleen slechts een korte vakantie hebben genomen", deelt de popgroep in het aankondigingsbericht. "Een geweldig leuke ervaring."

Hieruit vloeiden twee nieuwe nummers voort. Een daarvan is getiteld I still have faith in you en zal in december door het virtual reality-project worden vertoond in een televisiespecial, gemaakt door de Amerikaanse zender NBC en de Britse zender BBC.

"Wij mogen dan ouder geworden zijn, de nummers zijn nieuw", aldus de band. "En het voelt goed."

ABBA brak door in 1974 met de hit Waterloo. De groep verkocht miljoenen platen. Later werd hun muziek gebruikt in de musical Mamma Mia! waar in 2008 ook een film van werd gemaakt.

 

Foto's © ANP, bron ANP 

Laatste nieuws

Zie ook