Deze bekende Nederlanders hebben een lintje gekregen

Het is vandaag weer tijd voor heel veel lintjes.

Lees ook

Het is vandaag weer tijd voor heel veel lintjes. Duizenden mensen worden verrast met een koninklijke onderscheiding, vanwege hun inzet en persoonlijke verdiensten voor de maatschappij. 

Meestal worden mensen ergens naartoe gelokt waar ze worden verrast door de burgemeester. Die spelt dan, namens de koning, een decoratie op en de meesten worden dan lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege speciale verdiensten kunnen mensen ook ridder of officier worden.

Inmiddels heeft radio 538-dj Edwin Evers een lintje gekregen voor zijn ambassadeursschap voor Unicef, voor het inspreken van educatieve films voor kinderen en het ondersteunen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Presentatrice Caroline Tensen kreeg haar lintje omdat ze zich inzet voor Orange Babies, een organisatie voor baby's en moeders met hiv in Afrika. Daarnaast is ze ambassadrice van Stichting Doen en van het KWF. Ook actrice en zangeres Jenny Arean werd verrast, zij kreeg een lintje omdat ze ’haar publiek zich door haar aan het lachen laat maken, laat inspireren en ontroeren’. Daarnaast ontvingen ook rapper Rotjoch en muzikant Izaline Calister een lintje.

LEES OOK: 'De koning is populairder dan ooit' 

 

BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook