Prinses Charlene: ‘Af en toe dessert moet kunnen’

Hare Doorluchtige Hoogheid heeft een nieuwe obsessie en het is... een waterfiets.

Hoe blijf je als prinses fit en fabulous op je veertigste? Prinses Charlene van Monaco heeft haar workout slim aangepast.

Charlene geeft eerlijk toe geen fan van de sportschool te zijn, in een interview met de Zuid-Afrikaanse editie van Women's Health. "Er is weinig regelmaat in mijn leven," zegt ze. "Mijn dagen zijn nooit hetzelfde en je kunt niet echt kiezen wat je wilt eten bij events."

Er zit dus niets anders op dan uit het gebodene gezonde keuze maken: "Ik probeer veel vis en verse groenten en fruit te eten. En ik drink veel water. Het is belangrijk goed gehydrateerd te blijven." Toch leeft ze ook weer niet spartaans: "Je moet niet te streng zijn voor jezelf, af en toe dessert moet kunnen."

Voor Charlene, in een vorig leven Olympisch zwemster, is water nog altijd favoriet. "Naar mijn mening kun je veel uit zwemmen putten," zegt ze. "Het kan eenzaam zijn en erg vermoeiend, maar het is geweldig voor je lijf. Het pompt meer zuurstof naar je cellen dat welke andere sport ook. Het versterkt je hart en je kunt het op alle leeftijden doen. Ik kan zwemmen tot mijn negentigste als ik dat haal."

Naast zwemmen heeft ze het waterfietsen ontdekt ("Mijn nieuwe obsessie. Een killer workout voor je benen") en andere watersporten. "De zee bij Monaco is meestal kalm, het is een fijne plek om te suppen en te roeien." Daarnaast staan hiken en hardlopen op het programma: "Ik ben graag buiten."  

"Als atleet was mijn training gericht op explosieve energie zetten," zegt Charlene. "Nu richt ik me meer op kracht, core training en stabiliteit. Je verliest kracht naarmate je ouder wordt en ik moet sterk zijn, zodat ik mijn kinderen kan optillen en kan sporten."

"Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat leeftijd maar een getal is, maar als je ouder wordt, besef je dat niet meer zo snel herstelt als eerst en ga je vanzelf beter voor jezelf zorgen omdat je je bewuster wordt van je gezondheid," aldus de prinses. "Als je fit, gezond en sterk bent en een goede balans hebt in je leven en blij wordt van wat je doet, doet leeftijd er niet toe."    

 

Foto's © ANP, Getty Images. Bron: Women's Health

Laatste nieuws