5 jaar koningin Máxima: haar mooiste gala looks

En gedurende haar tijd als koningin weet ze keer op keer de show te stelen. Never a dull moment.

Lees ook

Hoera! Máxima mag zich al (bijna) vijf jaar lang koningin van Nederland noemen. Wat vliegt de tijd! 

Never a dull moment, want keer op keer weet ze de show te stelen met haar prachtige outfits. Inmiddels heeft ze al vele jurken gedragen. Over elk detail wordt nagedacht en eerlijk is eerlijk: ze komt bijna overal mee weg. Hier een overzicht van de mooiste gala-looks van onze koningin. 

2013

30 april: de dag van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander en gelijk haar eerste dag als koningin. Máxima pakt haar moment in koningsblauw van Jan Taminiau en draagt daarbij een saffieren tiara uit 1881, zeer gepast. 

2014 

7 juni: Het koninklijk paar woont in Wenen de bruiloft van Máxima's broertje Juan Zorreguieta en Andrea Wolf bij. Máxima koos voor deze gelegenheid een bekoorlijke jurk van Jan Taminiau aan die qua decolleté, sleep en volume misschien een beetje over de top was voor een bruiloftsgast, maar tegelijk toch ook te mooi voor woorden. 

2015

Voor de Zweedse bruiloft op 13 juni van prins Carl Philip en Sofia Hellqvist werd wéér een Jan Taminiau gelucht, ditmaal aangevuld met de robijnen Mellerio tiara, die altijd vaag wat aan feestverlichting in december doet denken.     

Prinsjesdag! Ook voor deze gelegenheid een Jan Taminiau, die zich voor de stof had laten inspireren door behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis Ten Bosch, om het dubbel koninklijk te maken.

2016

Staatsbezoek aan Nieuw-Zeeland, Máxima draagt een asymmetrische japon van Claes Iversen en de Bloementiara.

2017

Op 6 februari ontving koningin Maxima de Bondspresident van Duitsland, Joachim Gauck en zijn partner Daniela Schadt in een rood gewaad van Valentino. 

De koningin ging op 10 mei voor goud én de vertrouwde koningsblauwe kleur. Samen met Willem-Alexander reisde ze af naar Oslo voor de viering van koning Harald zijn 80ste verjaardag. Hierbij trok ze een creatie van couturier Claes Iversen aan. Dat ze een nuchtere koningin is die graag combineert bleek uit het feit dat ze de rok het jaar ervoor droeg tijdens Prinsjesdag. 

Ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag heeft koning Willem-Alexander samen met koningin Máxima 150 burgers op het Paleis op de Dam ontvangen voor een diner. Máxima droeg voor het diner een prachtige nieuwe japon van Jan Taminiau. Het betreft een zeer koninklijk ontwerp, met rijke borduursels en veel gouddraad.

Privéfeestje voor Willem-Alexander zijn vijftigste verjaardag. Máxima droeg een prachtige asymmetische rode galajurk die met rode steentjes langs de vleermuisarmen en hals bezaaid was. Ontwerper? Wederom Taminiau.

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en president Marcelo Rebelo de Sousa bij het staatsbanket in Palacio de Ajuda in Lissabon tijdens het driedaagse staatsbezoek aan Portugal. Máxima droeg een wonderschone Taminiau, wat knap is gezien het feit dat de ontwerper zich zo te zien heeft laten inspireren door een struik broccoli. Heel bijzonder was dat de smaragdenparure mee mocht, want die is niet vaak te bewonderen.

Een dag na de broccoli was het tijd voor iets heel anders namelijk een kaftan met digitale lijnen, breekt zo lekker de week. Voor de contraprestatie in het Teatro Nacional Dona Maria II rukte Máxima uit in deze Taminiau- topper met een knipoog naar de Nederlandse vlag en hun gezamenlijke succesnummer: het postzakjasje. Zo glam is een kaftan nog nooit geweest.

2018

Inkomend staatsbezoek van Jordanië, waarbij Máxima alles en iedereen overklaste in een Pino-kleurige Claes Iversen met vele, vele laagjes. #battleofthequeens (was naar verluid dé hashtag van het staatsbezoek), die onze Max gemakkelijk won. Yay! 

LEES OOK: 5 jaar koningin Máxima: haar leukste hoeden

BEELD: ANP, GETTY IMAGES, KONINKLIJK HUIS

Laatste nieuws

Zie ook