5 jaar koningspaar: 5 boeken over de Oranjes

Duiden, terugblikken en vooral nagenieten van heel veel mooie foto's van koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Lees ook

Dat het op 30 april precies 5 jaar is geleden dat de troonwissel plaatshad, gaat niet onopgemerkt voorbij. We zetten de mooiste boeken over het eerste lustrum van koning Willem-Alexander voor je op een rij.

Op thema

Aan de vooravond van zijn  inhuldiging liet Willem-Alexander weten dat het koningschap moet 'vertegenwoordigen', 'samenbinden' en 'aanmoedigen'. Dat zijn de thema's die centraal staan in het boek Willem-Alexander vijf jaar koning van Han van Bree, met foto's van gespecialiseerd royaltyfotograaf Patrick van Katwijk.  

Modekoningin Máxima

Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima blikt in De Magie van Máxima terug op de fashion evolutie van Hare Majesteit in het eerste lustrum als koningin. 

Fotofeest! 

Internationaal royalty-fotograaf Bernard Rübsamen maakte 5 jaar Koningspaar. Het betreft hier een prachtig overzicht, zowel in tekst (door Netty Leistra van NettyRoyal) als in beeld, van gebeurtenissen rondom ons koningspaar, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. 

5 thema's 

Royalty-specialist Marc van der Linden beschrijft in 5 jaar koningin Máxima Hare Majesteit als koningin, moeder, stijlicoon, echtgenote en carrièrevrouw. 

Nogmaals Máxima

Royaltyjournalist Yvonne Hoebe volgt Máxima al sinds augustus 1999, toen de eerste foto's van Máxima aan boord van De Groene Draeck verschenen. In Máxima, 5 jaar koningin in Nederland kijkt Hoebe terug op de afgelopen vijf jaar en de groei die het koningspaar en dan met name Máxima heeft doorgemaakt.

Laatste nieuws

Zie ook