Fashion Queen: 3 nieuwe looks voor Máxima

Wat krijg je als je fashion illustrator Linda Zoon loslaat op Máxima? Droomlooks!

Lees ook

Al vijf jaar genieten we schaamteloos van al het fraais waarin koningin Máxima haar werk doet. En om wat terug te doen, lieten we mode-illustrator Linda Zoon drie looks uitwerken die ze zó kan laten maken.

Natuurlijk, het gaat om de inhoud. Er is echter niemand die eraan twijfelt dat Máxima a) slim is, b) haar dossiers uitstekend voor elkaar heeft en c) even makkelijk spreekt voor de VN als tegen een klas vol pubers. En omdat het nu eenmaal heerlijk is om weg te dromen bij iemand met haar kledingbudget en toegang tot een koninklijke schatkamer, gaan we daar gewoon lekker mee door.

© Linda Zoon

Om de afgelopen vijf jaar te vieren hierbij drie droomlooks voor de komende vijf jaar, eentje voor een gala, eentje om zó mee op werkbezoek te kunnen en eentje om lekker mee te luieren op de Eikenhorst, want ook een Majesteit gooit natuurlijk wel eens de hoge hakken uit. We lichten ze nog even toe: 

Werkbezoek 

© Linda Zoon

Rokjes zijn elegant en instant ladylike, maar met meerdere werkbezoeken op een dag of van vergadering naar vergadering hollen bij de VN is een goed pak toch ook best praktisch. Zoals dit, met een knipoog naar Jean Paul Gaultier. Strak gesneden broek, statement jasje en zo'n verrassende roze knipoog is totally Máxima. 

Vrije tijd 

© Linda Zoon

Kimonojasje in zachte zijde, voor de verandering eens Oranje ónder en comfortabele wedges – zie maar eens te voorkomen dat je twee oudste puberdochters ermee vandoor gaan. Perfecte outfit voor Griekenland, Buenos Aires of gewoon het terras van de Eikenhorst. 

Gala 

© Linda Zoon

Suckers als we zijn voor tiara's en sleepjes begrijpen we ook dat een staatsbanket een lange zit is. Waarbij het wel zo lekker is als je een beetje kunt bewegen en niet ingesnoerd zit. Deze tijdloze asymmetrische rode jurk is van Taminiau en hangt al bij H.M. in de kast. Maar we willen 'm ook best nog eens langs zien ruisen in een andere kleur. Of zes, want het is een absolute topper.   

 

Laatste nieuws

Zie ook