Windsors vieren verjaardag Queen groots

What to do als half Engeland je een aubade wilt brengen? De Queen meldde zich plichtsgetrouw in de Royal Albert Hall voor haar verjaardagsfeest.

Lees ook

De 92ste verjaardag van koningin Elizabeth is groots gevierd met een concert in de Royal Albert Hall waarna de jarige zelf ook nog even op het podium verscheen.

Elizabeth is niet iemand die het enig vindt om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar sloeg zich manmoedig door de applausjes en staande ovaties heen…

…ook al omdat het onmogelijk is ergens ongezien binnen te glippen als je The Queen bent. Vrijwel haar hele familie was aanwezig, afgezien van prins Philip (die had waarschijnlijk gezien dat Sting en Shaggy samen een kunstje deden en was wijselijk thuisgebleven) en Catherine, de hertogin van Cambridge, die op het punt van bevallen staat en vermoedelijk de voorkeur gaf aan thuis op de bank hangen.

Prins William was er wel en zat prominent in de royal loge (stiekem regelmatig op zijn foon te kijken of er nog geen brekend nieuws uit Kensington Palace was).

De jarige jet was een stralende Golden Girl.

In zo'n loge zijn royals net echte mensen: er wordt gekwebbeld, het programma wordt bestudeerd, kennissen komen even gedag zeggen. Linksachter lady Louise, de dochter van prins Edward en gravin Sophie van Wessex…

…die bij haar eerste grote royal avond-event mocht zijn, compleet met hakje en tasje.

Meghan Markle in gesprek met James Brooksbank, de verloofde van prinses Eugenie. Beiden trouwen dit jaar met een lid van de koninklijke familie. 

Prinses Anne is altijd kritisch op alle nieuwkomers en Meghan is geen uitzondering. Brr. 

De Yorkies waren uitgerukt voor hun jarige oma, links prinses Eugenie, rechts prinses Beatrice die er voor haar doen verrassend beeldig uitzag in een ultraviolette Gareth Pugh wikkeljurk…

…en de kleur van het jaar wist ook Camilla, hertogin van Cornwall te bekoren. 

Prinses Eugenie zag er vooral zomers uit in een Max Mara Leando met Rupert Sanderson Rococo schoenen en een tasje van Loro Piana. 

En prinses Michael van Kent had kans gezien een broche op te spelden waar nu eens niemand aanstoot aan kon nemen. Well done! 

Aan het einde verscheen de Queen zoals gezegd zelf nog even op het podium voor een wuifje en een ongemakkelijk speechje van haar oudste zoon, waarna ze met gezwinde spoed vertrok, ongetwijfeld naar een Dubonnet thuis, om even bij te komen van al het muzikale geweld. 

 

Foto's © John Stillwell / Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook