Schandaal: kleindochter prinses verstrikt in seks-sekte

Het is een verhaal dat zó in 'Dynasty' zou kunnen...

Lees ook

Prinses Elizabeth van Joegoslavië (rechts) en haar dochter Catherine Oxenberg (inderdaad, Amanda Carrington in 'Dynasty') zijn druk met een laatste poging om Catherine's dochter India te redden uit de Nxivm 'seksslaaf sekte'.

India (26) is verhuisd van Albany, waar Nxivm haar hoofdkwartier had, naar Brooklyn, waar cultleider Keith Raniere in de bak zit. Hij werd in maart in Mexico, waar hij zich had verborgen, gearresteerd en moet op 27 april weer voorkomen voor onder andere handel in seks en gedwongen arbeid.

India kwam in 2011 in contact met de sekte door een seminar over leiderschap. "Ze stond op het punt om een nieuw bedrijf te beginnen," zegt Catherine. "We dachten op dat moment allebei dat het programma haar daarbij zou helpen. Al snel zag ik dat deze 'zelfhulporganisatie' sinistere kantjes had."

Catherine, hier in 2004 met links haar moeder en India tussen hen in, zag hoe haar dochter steeds verder verstrikt raakte en zich liet hersenspoelen door de charismatische leider van Nxivm. Uiteindelijk trad ze toe tot een speciaal 'zusterschap' van de cult, waarin de vrouwen een streng dieet moeten volgen, andere vrouwen als 'slaven' moeten rekruteren en worden gebrandmerkt met de initialen van de leider.  

India, hier in 2007 met haar moeder, werkt bij Plantmade, een vega / vegan restaurant. Omdat ze niet meer met haar moeder praat, is haar oma, prinses Elizabeth van Joegoslavië, helemaal uit Servië gekomen in de hoop tot haar door te kunnen dringen.'  "India is loyaal aan Raniere," zegt Frank Parloto, voormalig publicist van Nxivm tegen Page Six. "Ze denk dat ze nobele dingen doet. Ze heeft tegen iemand gezegd: 'Ik zal net als Nelson Mandela worden.'"

Catherine doet al jaren wanhopig haar best om India te bevrijden uit de sekte en schrijft aan een boek: 'Captive: a Mother's Crusade to Save Her Daughter From A Terrifying Cult.' "Ik ben een moeders wiens kind wordt misbruikt en geëxploiteerd," zegt ze. "En ik sta niet alleen."

 

Foto's © ANP, Getty Images, bron Page Six 

Laatste nieuws

Zie ook