Koninklijk koel blijven, zó doe je dat

Hoe houden royals het hoofd koel tijdens hittegolven?

Lees ook

Een royal kan niet in korte broek op werkbezoek, representatieve kledij is gewenst. Maar hoe moet je dan koel blijven bij zinderende temperaturen? Deze royals doen het even voor.

Hier nog prinses Maxima kreeg in 2010 vrijdag een waaier met de portretten van haar dochters bij de opening van tentoonstellingen over koninklijke waaiers en miniaturen in Paleis het Loo in Apeldoorn.

Een openluchtdoop in juli in Madrid, dresscode representatief. Het was in 2005 even doorbijten voor zwangere Letizia van Spanje bij de doop van haar nichtje, prinses Irene.

China, 2008. Willem-Alexander en Máxima doen op de Olympische Spelen mee aan het nummer Synchroon Waaier Wapperen…

…en synchroon een wave uitvoeren.

 

Een ID-kaart kan ook uitstekend verkoeling brengen. En als je die van jezelf even niet bij de hand hebt, pik je gewoon die van je vrouw, zoals prins William.  

Camilla, de hertogin van Cornwall, kon op Papoea-Nieuw Guinea wel een zelfopgewekt briesje gebruiken…

…want ze zat er best een beetje verlept bij in veertig graden, met vochtigheidsgraad 92%.

Dit is haar go-to look voor warme landen: de salwar kameez, een wijde broek met daarover een lange tuniek. Licht, luchtig, wijd, optimale ventilatie, parasol optioneel…

…maar wel altijd aanwezig in tropische contreien.  

En hertogin Kate pakte er ook eentje in, voor een reis naar Singapore.

Beatrix hield het weer op een waaier, hier in 1964 op Drakesteyn.

In retrospect is Juliana misschien wel de meest funky koningin die Nederland ooit heeft gehad. Die bril! Die tulband / hoed / dinges! En uiteraard een waaier bij dit bezoek aan Thailand in 1963, want het was er warm.

 

Foto's © ANP, Getty Images

Laatste nieuws

Zie ook