Romy Monteiro wil het liefst op de fiets naar gemeentehuis voor bruiloft

Wat Romy Monteiro (25) deze zomer wil, is trouwen met haar marinier Django. Die bruiloft moet nog wel even gepland worden.

“Ik heb een grote mond en weet wat ik wil.” En wat Romy Monteiro (25) deze zomer wil, is trouwen met haar marinier Django. Die bruiloft moet nog wel even gepland worden. En het is lastig keuzes maken als je alles leuk vindt. Gesprek met een streetwise hoogvlieger.

tekst THEA TIJSSEN foto’s DARIO & MISJA styling TOMMY DRIESSEN haar & make-up BIANCAVAN DONGEN met dank aan MOXY AMSTERDAM

HET IS ALGEMEEN BEKEND DAT JE MOEDER, MUSICAL ACTRICE ANTJE MONTEIRO, EN JIJ HEEL CLOSE ZIJN SAMEN. WAT VINDT ANTJE VAN JE VERLOOFDE DJANGO? “Heel lief. Al vanaf dag één. En ze vindt hem superknap, echt zo’n American boy. Vanaf hun eerste ontmoeting klikt het zó tussen hen. Mijn moeder heeft altijd alleen mij gehad. Er is niemand op de wereld die meer van mij houdt dan mijn moeder. En nu heeft ze in Django iets gezien waarvan ze dacht: hé, jij ziet ook hoe bijzonder mijn dochter is. Jij houdt ook zoveel van haar. En ze is veilig bij jou.”

WAT HAD JE GEDAAN ALS ANTJE HEM NIET HAD GEMOGEN? “Dan had het niet gewerkt. Ik heb weleens vriendjes gehad die mijn moeder niet mocht. Dat deed me niet zoveel, maar toen was ik nog jong en onbezonnen. Ik weet inmiddels dat, als mijn moeder iemand niet goed vindt voor mij, zij daar een goede reden voor heeft.”

JIJ BENT OPGEGROEID OP HET KAMP. HEB JE HET WOONWAGENBLOED NOG IN JE? “Ja, zeker. Ze zeggen altijd: ‘Je kunt het meisje wel uit de wagen halen, maar de wagen niet uit het meisje.’ Dat geldt voor mij ook. Ik vind ‘vrouwen van de reis’ – zo noem je ze – altijd heel verzorgend. Naar hun mannen toe, naar hun kinderen, maar ook richting hun gasten. Dat vind ik erg mooi aan reizigers. Natuurlijk is die instelling een beetje aan het veranderen, door het feminisme, maar ik vind het juist sexy om me soms zo dienstbaar en verzorgend op te stellen. Dat mijn man thuiskomt van het werk, ik me mooi heb aangekleed en voor hem heb gekookt. Die ouderwetse kant die ik in me heb, heb ik overgehouden aan mijn afkomst van de reis.”

VORIG JAAR VROEG DJANGO JE TEN HUWELIJK, HOE STAAT HET MET DE VOORBEREIDINGEN VOOR DE BRUILOFT?
“Eerlijk gezegd hebben we nog niet zo veel besloten. Het lastige is dat we geen keuzes kunnen maken. Bij álles wat de weddingplanner aandraagt, denken we: oh leuk! Op mijn telefoon en computer heb ik een mapje ‘Dreamwedding’. Vol voorbeelden van jurken, bedankjes, uitnodigingen en kleurenpallets… Ik ben creatief en haal veel ideeën van Pinterest. Maar daadwerkelijk dingen bestellen of regelen hoe je iets op een locatie krijgt, laat ik liever aan onze weddingplanner over.”

WORDT HET EEN SHOWBIZZ- BRUILOFT?
“Nee, absoluut niet! We nodigen ook geen pers uit. Omdat ik al een publiek leven leid, willen we het juist privé houden. Het wordt een intieme bruiloft met ongeveer vijftig gasten. Die dag is echt voor ons samen. Ik zei tegen mijn moeder dat ik het liefst met Django op de fiets naar het gemeentehuis wilde om – stiekem – te trouwen. Nou, je had ’r moeten horen: ‘Ik doe je wat als je zo trouwt!’ Haha, ze wil er graag bij zijn. Ze kijkt er zo naar uit om haar meisje in een mooie jurk te zien en naar het altaar te begeleiden. Want ja, mijn moeder gaat me weggeven. Dat wordt vast een emotioneel moment.”

Meer over Romy lees je in de nieuwe Beau Monde die vanaf morgen in de winkels ligt!

 

Volgende maand in Beau Monde: New Life Army Wife ✨

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

Laatste nieuws