Da’s pas echte liefde: The Queen en haar paarden

Queen neemt graag de teugels zelf in handen.

Altijd maar in een koets vervoerd worden, is zelfs voor koningin Elizabeth soms wat aan de saaie kant, dan neem je toch zelf de teugels in handen? De Queen laat al jaren zien hoe zij dat doet.

De dierenliefhebster houdt wel van een ritje op haar mooiste paarden. De ritjes zorgen voor een grote glimlach op het gezicht van de koningin, dit ook omdat ze alles volledig onder controle heeft, and she knows it. Ook grappig: zo eigenwijs als ze is, heeft ze haar cap al vroeg goodbye gezegd en draagt dan maar een sjaaltje als hoofddeksel. 

LEES OOK: Goals: The Queen heeft bij elke outfit een aparte paraplu

Waar Elizabeth met haar paard Winston alles onder controle heeft en tien meter vooruit loopt, heeft haar man Philip hier wat meer moeite mee met zijn paard Yokefleet. Laatstgenoemde zorgt voor enige trammelant. De foto gaat way back want dit tafereel werd vastgelegd in 1953 tijdens de 'Horse Guards Parade'. 

2002: Een prof dat ze is, stapt de koningin keer op keer met volle zelfverzekerdheid in het zadel. Geen onbenullige cap voor de Queen maar gewoon een zijden sjaaltje van Hermès. 

Vol trots showt Hare Majesteit haar kinders paarden. Mooi plaatje, want alles is op elkaar afgestemd: de witte vacht van de paarden, de witte bloemen op de achtergrond, het witte lint dat wordt vastgehouden door de koningin (inmiddels al 91, bijna 92) mét haar witte haren. 

Speeluurtje voor kleinkinderen James en Lady Louise!

Weer bewijst de koningin dat een cap voor haar echt passé is, wanneer ze in 2004 samen met haar oudste dochter Anne en kleindochter Zara (hier nog een tiener) op de foto gezet wordt. 

BEELD: ANP, GETTY IMAGES, PA IMAGES / ANDREW PARSONS

Laatste nieuws