Ook Beau van Erven Dorens slachtoffer van Gosschalk

Steeds meer acteurs klappen uit de school over mediagrootheid Job Gosschalk.

Lees ook

Steeds meer acteurs klappen uit de school over mediagrootheid Job Gosschalk, die door meerdere acteurs beschuldigd wordt van seksuele intimidatie en machtsmisbruik, waardoor meteen een einde aan zijn carrière bij Kemna Casting kwam. Nu ook Beau van Erven Dorens.

Naaktfoto's

Beau vertelde gisteren in RTL Boulevard dat de voormalig castingdirector in de jaren negentig aan hem voorstelde om naaktfoto’s te maken en die te verkopen. 

"In 1994 heb ik ook tegenover hem gestaan. Hij zei dat het een goed idee zou zijn dat ik mijn broek zou uittrekken zodat hij foto’s van mij in Duitsland kon verkopen. Hij liet me een map zien met allemaal naakte kerels met erecties. Dat heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten. Ik wilde mezelf niet op de voorgrond plaatsen, maar vind wel dat ik de slachtoffers moet steunen. Nog steeds vind ik dat."

Hart uitgestort

Beau snapt niet dat er zo weinig wordt gedaan, nadat tientallen acteurs uit de school zijn geklapt over Job. "We hebben deze zaak zien ontploffen. Het gaat om veel, vaak jonge acteurs. Die hebben hun hart en ziel bij ons uitgestort en bij andere media. Die hebben hun verhaal verteld wat hun is overkomen", vertelt hij. 

"Deze mensen hebben hun vertrouwen aan ons gegeven. Er is daarna niets mee gebeurd. En iedereen houdt Kemna en Job de hand boven het hoofd. Ik snap het wel, want Kemna is een bastion dat al dertig jaar overeind staat."

Gevangenis

Het nieuws kwam een half jaar geleden al naar buiten. "In Amerika zou Kemna niet meer bestaan en zou Job in de gevangenis zitten, maar hier zit de directie nog stevig in het zadel en is de boodschap die na het schandaal overblijft: niemand maakt ons iets en alle acteurs die hun bek opentrekken zijn er geweest", sluit hij af.

LEES OOK: Ook Arie Boomsma kreeg te maken met seksueel ongepast gedrag Gosschalk

BRON: GRAZIA, BEELD: ANP

Laatste nieuws

Zie ook