Prinses Mette-Marit reageert onhandig op verkering zoon

Het statement van de Noorse kroonprinses kan de PR-boeken in als een voorbeeld van hoe het níet moet.

Eén ding is zeker: de Noorse kroonprinses heeft nog nooit gehoord van het royal motto 'never complain, never explain'. 

Zoals inmiddels bekend is, heeft Mette-Marits oudste zoon, uit een eerdere relatie, een nieuwe liefde gevonden. Marius Borg Høiby tortelt momenteel met een buitengewoon spannend Noors model, Juliane Snekkestad, met wie hij samenwoont in Londen.

© Juliane Snekkestad

Er zijn foto's van hen samen, Juliane is online bepaald niet verlegen…

© Juliane Snekkestad

…gezien haar weinig verhullende socials, die ze inmiddels overigens enigszins heeft gekuisd. Maar dat het Noorse blad Se og Hör over de nieuwe liefde berichtte, dát was tegen het zere been van zijn moeder.

Bizarre reactie 

'Marius Borg Høiby heeft op meerdere momenten laten weten dat hij niet wil dat zijn privéleven in de media opduikt,' luidt de officiële verklaring van het hof dat de berichtgeving over de nieuwe relatie 'een inbreuk in de privésfeer' noemt. Het is een vrij bizarre reactie, want je kunt niet én geen deel uitmaken van het Koninklijk Huis, waar Marius vorig jaar zelf de voorkeur aan gaf, maar tegelijk wel gebruik maken van de status van je moedertje én datzelfde Koninklijk Huis om met morrende statements te komen.

Wel/niet in Playboy 

 

@playboy

Een bericht gedeeld door Juliane Snekkestad (@julianesnekkestad) op

Het wordt echter nog kleinzieliger. Se og Hör zette op de cover dat Juliane een Playboy-model was. Vond Mette-Marit ook al niet kunnen: "Wij kennen Juliane als iemand die hard werkt en heel gedisciplineerd is. Ze zou niet op deze manier moeten worden afgeschilderd." Hard werken en gedisciplineerd zijn staat een carrière als sexy model natuurlijk niet in de weg, maar ook haar boeker Eivor Övrebö voelde zich terstond geïnspireerd om de Playboy-connectie weg te spinnen. Wat blijkt: er is een test-shoot gemaakt voor Playboy, die foto's belandden niet in het blad, maar wel op de site (waar ze inmiddels zijn verwijderd). En daarom mag ze van Övrebö (lees: Mette-Marit) geen 'Playboymodel' worden genoemd. Terwijl ze er toch openlijk naar solliciteert.

Onhandige timing 

Er zijn wel eens slimmere reacties geweest op een onschuldig nieuwtje. Mette-Marit is zelf de laatste tijd uitsluitend in het nieuws geweest door afzeggingen wegens ziekte en ingrepen, maar bleek onlangs wel voor de fun in Mexico te zijn geweest. En Marius mag dan als gewoon burger door het leven willen, feit is dat zijn moeder de aanstaande koningin van Noorwegen is en bij die positie enige belangstelling hoort.

Noorse vrijbuiter 

Ook omdat Marius zonder die royal connectie nooit het tot niets verplichtende leven kunnen hebben dat hij leidt. Amerikaanse studie afgebroken, vage stage gelopen in Milaan, nu nietsnutten te Londen, feesten op gala's waar hij echt niets te zoeken heeft…

…het getuigt niet echt van 'buiten de publiciteit willen blijven. En het lijkt niet voor de hand liggen dat hij zich deze levensstijl zou kunnen veroorloven zonder de financiële ondersteuning in de vorm van een toelage die vermoedelijk toch echt grotendeels door zijn moeder gesponsord wordt. Want Marius heeft geen baan en zo kapitaalkrachtig is zijn biologische vader nu ook weer niet. Typisch een royal gevalletje wat aanzienlijk minder ergernis zou hebben opgewekt, als iedereen gewoon wijselijk had gezwegen.  

 

Foto's © Getty Images, BSR Agency, bron: Gala 

Laatste nieuws