Prinses Irene koopt huis van € 2,6 miljoen

In plaats van de drukte van de randstad, kinderen en kleinkinderen kiest de prinses voor de rust van haar geliefde bossen.

Lees ook

'Voor haar kinderen en kleinkinderen' verhuisde prinses Irene nog niet zo lang geleden naar Wassenaar, maar het was haar wellicht toch te druk in de randstad, want deze zomer verkast ze alwéér.

De prinses (79) heeft een kapitaal pand in een bosrijke omgeving aan de Amersfoortseweg in Doorn gekocht. De woning staat op een perceel van 4.380 vierkante meter, dus privacy gegarandeerd (en tuinman gewenst). De koopsom bedraagt 2.650.000 euro.

Het nieuwe onderkomen van de prinses ligt in de buurt van theeschenkerij en restaurant Chalet Helenaheuvel, populair bij wandelaars. Vooral alle natuur zal de prinses aantrekken, want daar heeft ze een bijzondere band mee.

In Wassenaar heeft ze op het moment van haar verhuizing ruim twee jaar gewoond. Daarvoor woonde Irene 25 jaar in Wijk bij Duurstede, in de villa en koetshuis van landgoed Mariënhoeve, al bracht ze ook veel tijd door in haar eigen natuurreservaat Bergplaas  in Zuid-Afrika.

De burgemeester van Doorn begrijpt wel waarom prinses Irene zich in zijn gemeente vestigt: "Als je van de natuur houdt en op je privacy gesteld bent, dan snap ik de keuze van prinses Irene. Dat is bingo op de Utrechtse Heuvelrug. Het is een prachtige plek om te wonen’’, aldus Frits Naafs in het AD.

 

Foto's © ANP, bron Algemeen Dagblad

Laatste nieuws

Zie ook