Zó zal prinses Charlotte geschiedenis schrijven

Ze mag dan straks niet langer de jongste zijn, verder heeft de peuterprinses haar zaakjes uitstekend voor elkaar.

Lees ook

Over een paar dagen zal prinses Charlotte (bijna 3) niet alleen opeens het middelste kind zijn, maar ook geschiedenis schrijven, al is ze zich daar vermoedelijk zelf niet van bewust.

Of Baby Cambridge 3 nu een jongetje of een meisje blijkt te zijn, er verandert niets aan Charlotte's positie binnen de Windsors. Met dank aan de Succession to the Crown Act (opvolgingswet) van 2013. Zou ze daarvoor een broertje hebben gekregen, dan zou dat voorrang hebben gekregen in de opvolging.

Het verschil in sekse is geschrapt en dat maakt van de peuterprinses de eerste vrouwelijke Britse royal die haar plek in de opvolging behoudt, ongeacht of ze een broertje krijgt. Baby Cambridge 3 wordt zo vijfde in lijn van de opvolging, na opa Charles, vader William, broer George en zus Charlotte.

De rest van de lijn ziet er zo uit na de geboorte van Baby Cambridge 3:

  1. Prins Harry (tweede zoon van kroonprins Charles) 
  2. Prins Andrew (derde zoon van de Queen) 
  3. Prinses Beatrice (oudste dochter van prins Andrew)
  4. Prinses Eugenie (jongste dochter van prins Andrew) 
  5. Prins Edward (jongste zoon van de Queen) 

PS Prinses Anne is weliswaar het tweede kind van de Queen, maar omdat zij lang voor de Succession Act werd geboren, gaan haar broers voor en staat zij straks op de 13de plaats. Zoiets zou toch eigenlijk met terugwerkende kracht moeten worden bijgesteld, #2018

 

Foto's © Kensington Palace, ANP, bron: Daily Mail   

Laatste nieuws

Zie ook