De 11 leukste foto’s van prinses Ariane (11)

Feestje op de Eikenhorst, waar het jongst A'tje vandaag haar 11de verjaardag viert.

Lees ook

Prinses Ariane: eigenwijs en ondernemend. Mag graag haar eigen plan trekken. Uiterlijk meer een Oranje, qua karakter kreeg ze volgens insiders vooral de charmante trekken van haar ouders mee en wat minder de Hollandse koppigheid en Argentijnse drift.  

Vandaag wordt ze elf. Aan de ene kant een gewoon blond meisje dat naar de Openbare Bloemcampschool in Wassenaar gaat. Maar ook: Ariane Wilhelmina Máxima Ines Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, derde in lijn van troonopvolging. Uitstekende reden om in haar fotoalbum te duiken.

2007

Het gezin is compleet, de grootste zus is blij, de net onttroonde jongste weet het nog zo net niet en Ariane slaapt door de fotosessie heen. En alleen royals zetten op een warme dag tulpen buiten, vermoedelijk.

2008

Argentinië, januari 2018. Ariane is hier negen maanden en Willem-Alexander maakte de foto zelf.

2009

Strand, blote voeten, gietertje, papa – geluk.

2010

Intocht Sinterklaas in Scheveningen, dikke pret. En mogen we WA nogmaals prijzen voor zijn uitstekende smaak in verlovingsringen? Maar dit terzijde. 

2011

Eerste schooldag op de Bloemcampschool. En dan doet het er niet toe dat je er al honderd keer bent geweest met je zussen en dat Amalia naast je zit, Ariane vond het gewoon eng. Of 'spannend' zoals dat tegenwoordig heet.

2012

Olympische Spelen, Londen. Ultieme NL-promotie.

2013

De dag dat alles anders werd: prinses Ariane tijdens de ondertekening van de Akte van Abdicatie in de Vroedschapskamer (Mozeszaal) van het Koninklijk Paleis.

2014

Ariane is hier zeven en de persoonlijkheden van de prinsessen beginnen door te schemeren. Rechts slimme, zelfbewuste Amalia, links iets gereserveerde, tikje kritische Alexia en in het midden één en al onbevangenheid en lol.

2015

En soms heeft ze zomaar iets zeer koninklijks: prinses Ariane tijdens de Grote Prijs van Amsterdam op de 56 van Jumping Amsterdam.

2016

Vader-en-dochter-momentje tussen koning Willem-Alexander en prinses Ariane tijdens de gouden oefening van Sanne Wevers tijdens de Olympische Spelen in Rio.

2017

Koningsdag in Tilburg, Ariane is hier net een paar weken tien. Lieve Oranjes, zullen we afspreken dat dit de laatste keer was dat deze afgrijselijke beige dweil cape in beeld is gekomen?

2018

Rode loper, logeren in het Koninklijk Paleis voor het verjaardagsfeest van oma, het is dagelijkse kost voor Ariane. Van harte, prinses!

 

Foto's © RVD, Getty Images, ANP, openingsfoto Lech © Getty Images / Patrick van Katwijk  

 

Laatste nieuws

Zie ook