Royal puber: prinses Elisabeth als… pelgrim?

Het is duidelijk dat Elisabeth in Spanje niet op een weekje Salou hoeft te rekenen.
Royal puber: prinses Elisabeth als… pelgrim?

Let's spare a thought voor prinses Elisabeth van België (16). Als kroonprinses ligt haar bestemming al vast en alles lijkt erop gericht haar op dat pad te drillen.

Dat wil zeggen dat gezinsuitjes bij voorkeur een educatief karakter hebben. Dat ze pianoles heeft. Dat ze naast Nederlands en Frans ook Engels en Duits leert. Straks naar een kostschool met een topopleiding in Wales gaat. En nu al nobele dingen doet, getuige haar officiële biografie: 'Buiten haar schooluren zet ze zich als vrijwilliger in voor naschoolse begeleiding aan kinderen met leerproblemen, heeft ze al meegeholpen in een zorginstelling voor ouderen, in daklozenwerking en voor mensen met een beperking.'

Nu weten we natuurlijk niet echt hoe het er op het kasteel van Laken toegaat. Misschien dat Elisabeth  in de kelder de meest wilde houseparty's houdt of in vermomming door Brussel danst. Maar van wat er tot nu toe uitlekt over de hertogin van Brabant, doet een mens toch verzuchten dat ze hopelijk toch ook eens wordt losgelaten op een muziekfestival. Of plannen heeft om straks te gaan backpacken of zo.

Zo bestond het begin van haar paasvakantie - ze had er net vijf dagen cultuur in Berlijn opzitten met school - uit het uitzitten van de dansvoorstelling 'Mitten wir im Leben sind / Bach 6 Cellosuiten' van Anne Teresa De Keersmaeker en Rosas op de cellosuiten van Bach in een uitvoering van Jean-Guihen Queyras.

Nu kan dit uiteraard een grote passie van Elisabeth zijn, maar op haar MP3-speler swingt naar verluidt toch echt Bruno Mars en consorten.

Toen de paasvakantie: niks geen relaxte break met bikini's, vriendinnen en desgewenst wat leuke boys, de royals gingen op pelgrimstocht. En wel de klassieke hike naar Santiago de Compostela. Dus stevige schoenen, rugzakken en sjouwen maar. Vorig jaar legde Filip met zijn zonen al een stuk van de route af, dit jaar loopt ook de rest de etappes mee. Rechts koningin Mathilde met op haar rugzak een St. Jacobsschelp, symbool van de pelgrimage. 

Nu is, in tegenstelling tot haar broer Gabriel, Elisabeth nog niet daadwerkelijk bergopwaarts sjouwend gespot. Dus misschien dat zij de vakantie op haar eigen manier mag invullen. Ze verblijven er in een designhotel in het dorpje Villabuena de Alava, tussen de Rioja-wijngaarden. A girl's gotta do what a girl's gotta do.

Foto's © Belgische Monarchie / ANP

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f2b07a40a40e', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws