Monaco: glamour en haute couture op het Rose Ball

Glamour, glitterati, royals én natuurlijk Grimaldi-huisvriend Karl Lagerfeld.

Duizenden rozen, meer haute couture dan op Paris Fashion Week, de Grimaldi's en heel veel héél rijke mensen die zich het toegangskaartje van 800 euro ('exclusief donaties') kunnen veroorloven.

Het Bal de la Rose bestaat sinds 1954, de opbrengst is voor de Princess Grace Foundation, rozen waren haar favoriete bloemen. Prinses Caroline van Hannover (en Monaco) is de beschermvrouwe en is tegenwoordig samen met haar broer prins Albert II de host.

Die laatste was overigens niet aanwezig op het bal: de afgelopen week was hij in Colombia voor een officieel bezoek en hij gaf vermoedelijk de voorkeur aan een avond met vrouw en kinderen thuis. Ook prinses Charlene schitterde om die reden door afwezigheid, dus Caroline had het rijk alleen met huisvriend en ontwerper Karl Lagerfeld die meteen een Chanel voor haar had meegenomen.

De prinses is degene die beslist over de gastenlijst, in samenspraak met haar broer. In totaal zijn er zo'n duizend mensen welkom. Die dienen uit te rukken in Black Tie en tijdens het bal gul te bieden op gedoneerde juwelen, speeltjes voor de allerrijksten en haute couture, om de kas van de stichting te spekken.   

Caroline stond er niet alleen voor, andere familieleden waren wel uitgerukt. Het is samen met het Rode Kruis Bal een van de society hoogtepunten in het Monegaskische jaar.

Elk jaar kiest Caroline een nieuw thema voor de Salle des Etoiles in de chique Monte Carlo Sporting Club. Daar maakt Hare Doorluchtige Hoogheid zich tegenwoordig gemakkelijk vanaf: voor de vijfde keer liet ze het klusje over aan eerdergenoemde huisvriend, Chanel-ontwerper en gretig schnabbelaar Karl Lagerfeld. Hij koos 'Manhattan' als thema voor 2018.

Caroline's oudste dochter Charlotte Casiraghi had als haar +1 lover Dimitri Rassam meegenomen, alweer een teken dat het menens is tussen de twee, zodat de trouwgeruchten wederom oplaaiden. Charlotte droeg een ontplofte struisvogel van Yves Saint Laurent die haar andere schouder pijnlijk bloot liet lijken.

Charlotte en Dimitri – hij is nog niet helemaal gewend aan de spotlights, zo te zien – hadden ook Caroline's jongste dochter prinses Alexandra van Hannover bij zich. Die droeg een beeldige avondjurk van Chanel, maar was vergeten ook even iets met heur haar te doen.  

En misschien was een poedertje en een likje make-up ook geen overbodige luxe geweest, qua bal-van-het-jaar. Want om nu zo te shinen, dat was vast niet de bedoeling.

Wel weer adorable was dat haar vriend Ben Sylvester Strautmann welkom was op het bal, een teken dat het ook tussen hen vrij serieus is. 

Onder de gasten eveneens Caroline's zoon Pierre Casiraghi en zijn vrouw Beatrice Borromeo in een customized Alberta Ferretti. Beatrice is zwanger van hun tweede kindje en zo te zien zal het niet meer zo lang duren voor Caroline weer oma wordt. Beatrice lijkt een pittige zwangerschap te hebben, want ze wordt vrijwel niet buitenshuis gespot, dus extra lief dat ze voor haar schoonmoeder acte de présance gaf. 

Eveneens aanwezig was Victoria Silvstedt, een voormalige scharrel en nog altijd goede vriendin van Albert.

Onder de gasten ook Shirley Bassey, een vaste constante in de society van Monaco.

Op het bal wordt niet alleen gedanst, geboden op dure spullen en genetwerkt, er wordt ook een vorkje geprikt. A good time was had by all, we're sure. 

 

Foto's © Pascal Le Segretain / Getty Images, label ID's via Heaven LM

Laatste nieuws