7 modemissers van hertogin Kate

De hertogin van Cambridge zit er niet vaak naast, maar ook zij heeft wel eens een epic fashion fail.

Lees ook

Het groene pakje dat hertogin Kate deze week droeg was vermoedelijk niet voor niets tot het laatst in haar kast blijven hangen: het was een zeldzame fashion fail voor de hertogin van Cambridge.

De snit was niet super, de strik tuttig, de kleur net niet het groen dat haar zo prachtig staat – kortom, begrijpelijk dat ze het niet eerder aantrok. Ze zal het echter pal voor ze met verlof ging toch nog maar een keertje hebben willen dragen, want het is overduidelijk gemaakt voor haar zwangerschap.

Het was niet haar eerste modemisser. Hoewel Kate er normaal gesproken uitziet om door een ringetje te halen, in een heel eigen stijl die alleen maar kan worden omschreven als Het Nieuwe Netjes, heeft ook zij wel eens een minder momentje. Hieronder nog een paar royal fashion fails, Cambridge Style.

2007

De outfit waarmee Kate bijna haar prins verspeelde. William en Kate hadden vijf jaar verkering, het was allemaal niet meer zo spannend. Kate wilde eindelijk wel eens weten waar het naar toe ging en vond Williams bindingsangst niet sexy. Om niet alles op het spel te zetten, paste La Middleton, Engelse geisha als ze was, zich keurig aan zijn liefde voor all things country aan en zag er vervolgens uit als een vrouw van middelbare leeftijd. Dát vond William weer niet sexy, zodat ze uit elkaar gingen. Kate dartelde daarna met haar zus in vlotte mini's door het Londense nachtleven, liet zien dat ze het enig had zonder William, die nog geen drie maanden later met concrete plannen over een 'exclusieve relatie' aanklopte. Kate is sindsdien wijselijk nooit meer in jaeger gesignaleerd.

2011

Kate was op haar eerste overzeese tour nog een beetje zoekende. Duidelijk werd al snel dat beige op beige met beige schoenen geen sprankelende look was.

2012

Op bezoek op de Solomon Islands droeg Kate als 'eerbetoon' een jurk van een designer van de Cook Islands, een land dat 3000 mijl verderop ligt. Oeps! De jurk zelf was iets te 'strandfeest' voor de officiële gelegenheid, maar het ergste was toch dat ze wéér haar geliefde, foeilelijke sleehakken droeg.

2014

Na vele Marilyn Monroe momentjes was de opwaaiende rok bij de ontvangst van de president van Singapore de druppel. De Queen stuurde haar eigen kleedster Angela Kelly naar Kensington Palace met vele meters loodveter voor in de zomen van Kate.

2015

Normaal gesproken zijn Kate en Erdem een goede combinatie. Girl loves a bloemetjesjurk en de stijl staat haar ook. Deze ouderwetse beddensprei met strook was volgens royal fashion watchers echter een van haar grootste modemissers ooit.

2016

Wederom een vergissing in groen: de lengte, de kleur, het model, de stof, de nude schoenen – het deed allemaal niets voor de hertogin van Cambridge. Die duidelijk ook maar een mens is. 

Lees meer: De mooiste zwangerschapslooks van hertogin Kate

Foto's © Getty Images / ANP

Laatste nieuws

Zie ook